pariz
U VAZDUHU · svet

Uskoro će svi stanovnici Pariza moći da uživaju u još jednoj neobičnoj pojavi, tako makar obećavaju predstavnici jedne kompanije koji tvrde da će u njihovoj ponudi uskoro postojati brod za panoramsko razgledanje grada na ljudski pogon. Iza ove čudne, mada sjajne ideje stoji firma „Carlo Ratti Associati“.

Carlo Ratti Associati ovu ideju inicira u saradnji sa Techogymom, neprofitnom organizacijom Terreform ONE i institutom URBEM. Brod koji bi trebalo da plovi Senom kretaće se energijom dobijenom tako što će ljudi voziti sobne bicikle. Vozači će zapravo skidati kilograme, trošiti kalorije, pokretati brod i razgledati grad.

Ovde prvenstveno želi da se ukaže na potencijal energije koju mogu da stvore ljudi. Brod je zamišljen tako da bude dužine oko 20 metara i da može da primi maksimalno 45 vežbača. A uveče može da služi kao mesto za zabavu.

pariz Zanimanja koja su najplaćenija u Evropi hrana U Italiji se otvara zabavni park posvećen domaćoj kuhinji veštice Najbogatije veštice Rumunije kina U Kini su rešili problem muževa koji ne vole kupovinu · ·