Miločerski park
PULS GRADA · destinacija

Između poznatog primorskog letovališta Pržna i najpoznatijeg crnogorskog turističkog brenda Svetog Stefana prostire se na gotovo 18 hektara imanje koje je nekada pripadalo kralju Aleksandru Karađorđeviću i njegovoj supruzi rumunskoj princezi i jugoslovenskoj kraljici Mariji.

Nakon što su od lokalnih stanovnika i manastira Praskvica kralj i kraljica otkupili zemljište u zaleđu najlepših plaža na Jadranu koje su ranije nazivali Velikom odnosno Malom, a danas nose imena Kraljeva i Kraljičina, pristupljeno je izgradnji parka, kraljevskog ljetnjikovca i manjih vila za oficire i poslugu. Imanje je izgrađeno u periodu od 1934 – 1936. godine. Nakon Drugog svetskog rata imanje je preuređeno u luskuzni turistički kompleks, koji su, zajedno sa Svetim Stefanom, posetile brojne poznate ličnosti iz celog sveta.

Danas je kraljevski letnjikovac moderan hotel najviše kategorije pod nazivom Vila Miločer sa ekskluzivnim vilama u njegovoj blizini. U zaleđu Kraljičine plaže, pre nekoliko godina je otvoren spa centar, arhitektonski urađen u maniru ranije postojećih zgrada.

Šetnja stazom koja, kada se krene od Pržna, prolazi pored Kraljičine plaže iza spa centra, a zatim posle stotinak metara prelazi na Kraljevu pa preko Paljeg brda ide do Svetog Stefana, začinjena mirisima mora i raznolikog mediteranskog i drugog rastinja, planski posađenog na ovom mestu, predstavlja zaista nezaboravno iskustvo. Zustavljanje na Paljem brdu između Kraljeve plaže i Svetog Stefana idealno je za opuštanje u predivnim pogledima, zalascima sunca i fotografisanje kraljevskog letnjikovca i Svetog Stefana.

Priuštite sebi ovu kraljevsku šetnju i osećajte se kao u bajci dok hodate stazama kojima su uživali mnogi znameniti ljudi. Poseban doživljaj je i noćna šetnja kada savršeno osveteljenje koje je ugrađeno čini ovo mesto nesvakidašnje romantičnim.


Pobori Pobori: Mesto na kojem je priroda klesana božanskom rukom cover Golubački grad: Najlepša tvrđava u Srbiji otkriva svoje tajne Plaže Montenegro Budva: Top 5 plaža za uživanje u septembru i oktobru Rafailovići Rafailovići – ukoliko želite savršen primorski odmor · ·