Paul Thomas Anderson Joaquin Phoenix
KULTURA · film/TV

U filmu „Inherent Vice“ glavnu ulogu tumači Joaquin Phoenix.

Knjige pisca Thomasa Pynchona, poznatog po činjenici da se decenijama nije pojavljivao u javnosti, predstavljaju jako kompleksno štivo i zato iznenađuje činjenica da će se uskoro pojaviti film, snimljen na osnovu romana ovog autora. Mada kada se zna da će reditelj biti Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, Boogie Nights), jedan od najambicioznijih filmskih autora današnjice, možemo da očekujemo puno od ovog ostvarenja.

Inherent Vice zasnovan je na istoimenom detektivskom romanu koji se dešava šezdesetih u Los Anđelesu i bavi se potragom za devojčicom koja je nestala. Joaquin Phoenix, koji je igrao u prethodnom Andersonovom filmu The Master, tumači glavnu ulogu, dok pored njega u filmu igraju i Josh Brolin, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro i Maya Rudolph.

Kao i u filmovima There Will be Blood i The Master, muziku za film komponovaće gitarista grupe Radiohead Jonny Greenwood.

Film će imati premijeru krajem godine.

Montevideo, vidimo se Tema: Novi srpski blockbuster Rođeni iz mraka U bioskopima: „Rođen iz mraka“ Lego U bioskopima: „Lego“ Američka prevara U bioskopima: „Američka prevara“