metro
U VAZDUHU · svet

Metro u Meksiko sitiju je smislio novi način kako da naglasi koliko je strašno doživeti seksualno uznemiravanje, sa posebnim osvrtom na seksualno uznemiravanje doživljeno na putu do posla. Ideja je genijalna i pokazala se kao prava stvar.

U vozovima u Meksiko sitiju sada postoji takozvano penis sedište, izliveno u obliku muškarca sa erekcijom. Zašto? Jer izgleda ne postoji bolji način da se objasni kako se osećaju žene kada ih muškarci spopadaju u prevoznim sredstvima i koliko je ženama neprijatno zbog toga. Ono što možda ne znate jeste da je Meksiko jedna od zemalja u kojima je najgora stvar ukoliko ne pokazujete eksplicitno koliko ste muškarac. U takvoj sredini mačoizam ne bira načine svog iskazivanja, a za žene je krajnje pogubno ukoliko ne izazivaju lascivne muške komentare, jer to, zaboga, govori o tome koliko su one neprivlačne!

Upravo iz razloga osvešćivanja ovog kompleksnog problema iznad sedišta je postavljen znak na kom piše samo za muškarce, a tu je i sledeći tekst: „Neprijatno ti je da sediš ovde ali to nije ništa u poređenju sa seksualnim nasiljem koje žene doživljavaju svakodnevno“.

Čak 9 od 10 žena u Meskiko sitiju je bila žrtva seksualnog nasilja. Statistika je poražavajuća!

kina Voz u Kini prolazi kroz zgradu norveška Norvežani žele da izgrade tunel za brodove norveška Najsrećnija zemlja na svetu tokio Najneudobnije vožnje u Tokiju · · ·