Umetnost zapošljavanja
PULS GRADA · aktuelno

Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH Vas poziva na jedinstven događaj: performans i konferenciju „Izazovi i umetnost zapošljavanja“ koji će se održati u petak 04. decembra 2015. godine u kulturnom centru REX, Jevrejska 16, Beograd sa početkom u 10 časova.

Ovaj događaj je završna aktivnost  jednogodišnjeg projekta „Umetnost zapošljavanja” koji ima za cilj da kroz aktivnosti u vidu radionica, pozorišnog treninga, poslovne trening obuke, a potom i završnog događaja – performansa i konferencije, osnaži i pruži različite veštine i iskustva mladima, ali i ponudi rešenja u procesu i značaju zapošljavanja mladih, a prvenstveno mladih pripadnika osetljivih grupa. Dosadašnje aktivnosti projekta su bile dve radionice održane u aprilu i oktobru, kao i trening primene pozorišne metodologije u junu 2015. godine. Više o aktivnostima možete videti ovde. Do sada je projekat okupio 120 učesnika.

Završnom događaju će prethoditi šestodnevni pozorišni trening na kome će učesnici, uz podršku REACH trenera, istražiti teme zapošljavanja, samopouzdanja, nadanja i izazova koristeći neformalnu edukaciju, pozorišnu i kreativnu metodologiju. Događaj će otvoriti prezentacija rada u vidu performansa koji će učesnici kreirati tokom trajanja pozorišnog treninga, a na temu zapošljavanja. Nakon performansa na konferenciji će se izneti iskustva i rezultati nastali tokom trajanja projektnih aktivnosti, kao i otvoriti diskusija na temu izazova zapošljavanja mladih, sa fokusom na mlade pripadnike osetljivih grupa. Događaj će uključiti i povezati predstavnike različitih segmenata društva, vladine institucije, eksperte, kulturni, biznis, civilni sektor i biće otvorena za javnost.

Idejni tvorac i organizator projekta je Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Projekat se realizuje u partnerstvu sa GRUBB fondacijom, Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, a podržan je od strane kompanije Delhaize Serbia (Delez Srbija) i Fondacije Konrad Adenauer. 

cover5 9. Festival nauke na Beogradskom sajmu cover8 Noć Reklamoždera i ove godine u Sava Centru Namirnice protiv prehlade U borbu protiv prehlade proizvodima iz prirode cq5dam.web.16-9.12 BASF Igralište za inovacije u Kombank Areni