ju
KULTURA · muzika

Devedesete su zaista bile muzički plodne. Preko grandža, do žena u hip-hopu, mnogo boy bendova, do naravno „one hit wondera“. Ali, žanrovski je bilo svega, iako nam se danas čini da je mahom sve bilo glupo, bilo je zapravo i dosta toga kvalitetnog. Sem onih stvari koje su nam izbijale i iz frižidera, ali tako je u svakoj dekadi, to je zlatno pravilo stvari koje iritiraju.

Definitivno postoje i najgore pesme devedestih. Kakva luda dekada. Te dosadne pesme koje nikada nećemo zaboraviti jer su ih svi puštali na žurkama, po radio stanicama, i na TV-u. U nedogled.

1. Baha Men-Who Let The Dogs Out

Okej, šta je bilo u glavi tekstopisca? I da li je ičega tamo bilo? Ali, priznajte, ni danas ne možete zaboraviti ovu pesmu. Ona kao da proganja.

2. Aqua-Barbie Girl

I spot i pesma! Kakav omaž devedesetima! Da li vam ovaj glas probija mozak?

3. Right Said Fred – I’m Too Sexy

Ovo je strava pesma, ali spot je izazivao povremeni transfer blama. Hm, zanimljivo je da godine prolaze ali je osećaj neprijatnosti ostao.

4. 2 Unlimited-Get Ready For This

Ko ne zna ovu stvar? Ovo je bila zaista jedna od onih koje su se tokom 90-ih smatrale hitčinama. Diskutabilna je iz današnje pozicije (ma i onda je bila!) ali pre dve decenije nije bilo nikog ko je nije slušao.

5.Los Del Rios-Macarena

Ovo ćemo samo da stavimo ovde a vi ćete se setiti plesa koji ste učili uz ovu pesmu, zar ne? I, ako ne znate o čemu se radi u pesmi, proverite to ovde.

6. Cher i Beavis i Butthead-I Got You Babe

Ovo je bila saradnja onih koji su bili popularni tada. Pogrešno i smešno, ali bilo je tako. Ne znamo zašto su Cher bili potrebni Beavis i Butthead, verovatno jer se nisu skidali sa TV-a iako niko nije baš razumeo njihov humor.

7. Lou Bega-Mambo No. 5

Kada razmislimo o tekstu, pesma je jeziva. Možda vas je nervirala još od trenutka kad se pojavila ali niste mogli ništa protiv toga- svi su je puštali svuda, ili bi je pevali i plesali čim čuju uvodni instrumental, da, da, onaj iritantni što ide pre još iritantnijeg glasa

8. Limp Bizkit-Faith

Ironični nu-metal cover čuvenog hita George Michaela. Nije nam jasno zašto se ovo desilo, ali devedestih smo baš slušali Limp Bizkit. Nažalost.

9. Rednex-Cotton Eye Joe

Nejasno, ali ovo je bilo ili volite ili mrzite. Ova pesma ima sve i sve to zajedno ide na živce. I glas, i melodija i solo. Skoro pa je bolno slušati je.

10. Scatman John-Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)

Moramo se zapitati šta je ovo bilo? Zaista šta? I dalje smo u čudu. Mada svako ima svog anti favorita, te smo sigurni da ste na ovoj listi i vi pronašli svog!

11. Eiffel 65-Blue (Da Ba Dee)

Još jedna neobjašnjiva pojava na koju se svi „sekli“. Čak i danas možemo da je čujemo jer i dalje neki ljudi smatraju da je ova stvar kul. Tužno…

Automatski nacrt Nick Cave & The Bad Seeds- novi video, album i film Cat Power Moderna trubadurka Cat Power stiže u Beograd Tav Falco u Beogradu Tav Falco’s Panther Burns stiže u Beograd hu Beyonce je izbacila spot za „Hold Up“ ·