Ručak za posao
PULS GRADA · kulinarka

Iako naporno radite, ne smete da preskačete ručak! Negde oko 1, osetićete glad, pogotovu ako ste dan započeli uz kafu.

Sendvič ili neko pecivo iz pekara su najčešća rešenja, koji niti su zdrava, niti će time uštedeti novac. Donosimo pet ideja za obroke koje možete da spremite kod kuće i ponesete na posao, gde ćete ih ugrejati ili možda direktno jesti iz frižidera.

Sendvič sa graškom, nanom i kozjim sirom

Sendviči ne treba da budu dosadni, umesto putera/krem sira i šunke, napravite humus od graška i nane i dodajte kozji sir i stavite ovaj nadev između dva parčeta ražanog hleba.

Vreme za pripremu: 20 minuta

Salata u tegli

Stavite dresing na dno tegle, a zatim poređate povrće, sir, parčiće mesa – na vrhu treba da stoje sastojci koji se najsporije kvare. Dobro zatvorite teglu, a pre konzumiranja ovog ručka dobro je protresite.

Ili prosto naručite ovakvu salatu na Teglas.rs

Vreme za pripremu: 5 minuta

Salata sa kinoom i bundevom

Salate sa kuvanim žitaricama, bez obzira da li koristite proso, kinou, kus kus ili bulgur, u kombinaciji sa svežim povrćem ili u ovom slučaju prepečenim komadićima bundeve, učiniće da se osetite sito, a ne pretovareno. Dodajte komadiće svežeg sira, rukole (ili peršuna ili korijandera), pa prelijte maslinovim uljem i limunom.

Vreme za pripremu: 20 minuta

Salata od mahunarki

Ova salata se bukvalno sprema za pet minuta, koliko vam je potrebno sa skuvate povrće koje ste kupili zamrznuto – svaki supermarket ima dosta veliku ponudu ovakvih mešavina. Dodajte dresing, možda malo sira i semenki i eto još jednog ukusnog i zdravog obroka.

Vreme za pripremu: 5 minuta

Omlet mafini

Samo pratite instrukcije iz ovog video recepta.

Pored ovih mafina, spakujte u plastičnu kutiju nekoliko čeri paradajza, par listova zelene salate ili rukole, rotkvice … i umesto da ste u kancelariji, osetićete se kao da ste na pikniku.

Vreme za pripremu: 25 minuta

Stari hleb Kako da tvrd hleb postane ponovo mek kao da je svež Omlet mafini Video recept: Omlet mafini – idealan doručak Čips Recept: Domaći čips koji se sprema za 10 minuta foods-on-table-HV074_350A_wallcoo.com Recepti od „ostosa“: Lukavo, korisno i ukusno