Parfemi
PULS GRADA · lepota

Svaka žena zna koje parfeme može naći u domaćim parfimerijama. Svi su već viđeni, pomirisani i nošeni nebrojeno puta i svaka druga osoba koju sretnete miriše na nešto što vam je već poznato.

Međutim, postoje i manje poznati brendovi tzv. niche parfemi, koje ne viđate po rafovima, a koji su obavezni u ormarićima žena širom sveta. Mi vam predstavljamo samo njih pet koje možete naći kod nas ili potražiti sledeći put kad posetite neku od svetskih prestonica.

Byredo

O ovim parfemima smo već pisali, ali nije na odmet podsetiti se na neobične mirisne note koje je Šveđanin Ben Gorham nazvao Byredo i osnovao 2006. u Stokholmu.

Minimalistički dizajn bočice, providno valjkasto staklo koje dopunjuje samo bela nalepnica sa imenom mirisne mešavine i crna kapica. Najpoznatiji su sveži šumski Gypsy Water, Blanche koji miriše na tek opran veš i cvetni La Tulipe, a proizvode i sveće, kreme i kolonjsku vodu.

L’Artisan Parfumeur

Iz srca Pariza stiže brend L’Artisan Parfumeur, mirisi pravljeni i nazivani tako da izazivaju određena sećanja (Jour de Fete i La Chasse Aux Papillons), podsećaju na određena mesta (Timbuktu i Batucada) ili na prirodu i njene proizvode (Premier Figuier i Drole de Rose).

Bočice su dizajnirane u retro maniru, tako da podsećaju na pakovanja sa početka 20. veka ili ranije, a neke čak možete kupiti i sa pumpicom ili u kompletu sa kremom za telo u predivnoj kutijici sa pop-up motivima Pariza. Kao svaka francuska parfimerska kuća koja drži do sebe, proizvode i parfimisane sveće i osveživače za prostor.

Diptyque

Osnovan 1968. na bulevaru Sen Žermen u Parizu, Diptyque je svoju svetsku slavu doživeo tek poslednjih nekoliko godina zahvaljujući velikom izboru aromatičnih sveća, a potom i parfema.

Skoro da nema modne blogerke koja u svojoj sobi ne poseduje sveću sa mirisom jasmina ili ruže, a njihov najpoznatiji parfem svakako je Phylosikos sa mirisom smokve. Trenutno je aktuelna linija 34, nazvana po adresi na kojoj je rođen Diptyque.

Juliette Has a Gun

Ukoliko ste ljubitelji retro mirisa kakve bi nosile vaše mame i bake, sa primarnom notom ruže i pačulija, trebalo bi da isprobate neki od neverovatnih Juliette Has a Gun parfema.

Ove parfeme odlikuje snažan i upečatljiv miris namenjen hrabrima i onima koji vole rock’n’roll. Nazivi dovoljno govore sami za sebe – Lady Vengance, Citizen Queen i Calamity J, a za prave „loše devojke“ dostupne su i bočice u obliku metka.

Le Labo

Jedini parfemski brend koji dolazi sa prostora Sjedinjenih država je Le Labo. U svojoj kolekciji imaju 44 parfema i parfemska ulja i svaki nosi ime po noti koja je najjača i broj sastojaka koji se u njemu nalazi.

Najpopularniji su  Iris 39, Rose 31 i Santal 33. Svaki parfem je 100% organski, a Le Labo vodi računa o prirodnom okruženju i tako što omogućava kupcima da jednom kupljenu bočicu ponovo napune svojim omiljenim parfemom.

Šminka Najbolji kozmetički proizvodi koji su svima dostupni Trend- nokti i manikir u 2015. Kakve ćemo nokte nositi tokom sezone proleće/leto 2015. Najseksi manekenke trenutno Top 10: Najpoznatije seksi manekenke No make up Nevidljiva šminka: “No make-up” izgled · ·