Naučite strani jezik
U VAZDUHU · urban flash

Razmišljate da počnete sa učenjem stranog jezika ili ste već počeli? Čestitamo – radite na sebi. Učenje jezika uvek donosi brojne benefite; ne samo da razvijate svoje veštine i proširujete znanja, već vežbate moždane funkcije i nadamo se, uživate. Većina odraslih osoba koje uče strani jezik nisu filolozi, te nemaju mnogo informacija o samom procesu učenja jezika i kako ga učiniti lakšim i zanimljivijim.

Postoje mnogi mitovi o tome šta je važno, a šta ne dok učite novi jezik. Ono što je zaista važno direktno je povezano sa vašim potrebama. Stoga učenje stranog jezika ne mora biti “dodatni napor” ili problem, već jedna zabavna aktivnost.

Ukoliko želite da usavršavanju pristupite s entuzijazmom, predstavljamo vam 5 načina kako da uz zabavu naučite strani jezik:

Kuvajte po stranim receptima

Možda ćete morati malo da se pripremite i prelistate rečnik pre nego se uhvatite za varjaču i počnete da kuvate po receptu na stranom jeziku. Ali krenite najpre sa vama već poznatim jelima, a zatim možete isprobati i neka tradicionalna jela zemlje čiji jezik učite. Pre samog kuvanja, napišite spisak namirnica za nabavku, naravno na stranom jeziku. Verujemo da nakon toga neće postojati namirnica čiji naziv na stranom jeziku nećete znati.

Gledajte televizijski program, filmove i serije na stranom jeziku

Ukoliko već provodite vreme ispred TV-a, iskoristite ga na najbolji mogući način. Verovali ili ne, gledanje filmova i serija može biti vrlo korisno za učenje stranog jezika, a pri tome nećete imati utisak da nešto učite što može biti odličan način za sve one koji učenje ne smatraju zabavom. Gledajte vašu omiljenu seriju ili film bez prevoda ili ukoliko možete da pronađete sinhronizovanu verziju. Na taj način ćete naučiti neke konkretne primere i svakodnevni vokabular.

Organizujte veče igara

Okupite se sa poznanicima sa kursa ili prijateljima, koji takođe govore taj jezik i organizujte vaše zabavno veče. Igrajte se pantomine, asocijacija, pogađanja osoba, i sve to, naravno, na stranom jeziku.

Okružite se stranim jezikom

Cilj je da konstantno budete okruženi jezikom koji učite. Jednostavan primer je da “etiketirate” predmete po kući. I vaši ukućani će ponešto naučiti, što je još jedna dobra stvar. Slično možete uraditi i sa svojim mobilnim telefonom, mejlom, facebook nalogom. Prebacite ih na nemački jezik i naučićete izraze i reči, koje inače svakodnevno koristite.

Pevajte

Nije potrebno da imate savršene glasovne sposobnosti, ali učenje tekstova pesama i često ponavljanje istih uz muziku će učiniti da vam se neke fraze prosto ,,zalepe“. Ukoliko ste apsolutni početnik, dečje pesmice mogu vam pomoći u učenju osnovnog vokabulara, jer je lagana leksički i gramatički.

Ukoliko i vi želite da naučite ili usavršite već postojeće znanje stranog jezika, Obrazovni sistem EQUILIBRIO u svojoj ponudi ima kurseve engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog, francuskog, ruskog, švedskog, norveškog i arapskog jezika.

Više informacija o kursevima stranih jezika pročitajte na sajtu

the-experience-tube-12cover Experience Tube: Novi urnebesni način da se povežete sa prijateljima pagecover Ovo drveće ne liči na druga man-797455_1280glgl-999x500_cover Brazilski šaman otkriva: Pozitivno razmišljanje je štetno james-fridman-photoshop-troll-feat-bigcover Urnebesni odgovori na zahteve za „popravljanje“ fotografija · · · ·