cover3
PULS GRADA · moda

Nema sumnje da su proteklih nekoliko godina torbe bile minimalističkih formi i čistih linija. Uglavnom je crna boja dominirala, a metalni delovi na torbi jedva i da su se videli. Ove godine situacija se menja, i iako je minimalizam vanvremenski, baš kao i crna boja, sadašnji trendovi su zanimljiviji jer uključuju aplikacije i rese.

1. Torbe sa kaišem koji je od lanaca

U toku prethodne godine trend su bile saddlebag (bisaga) torbe, a ove godine to su svakako torbe sa metalnim lančanim kaišem. Prestižni i luksuzni italijanski brend Gucci predstavio je novi trend Dionysus torbi. Reč je o limitiranoj seriji koja slavi osam modnih metropola: Rim, Njujork, London, Pariz, Šangaj, Hongkong, Tokio i Dubai, te će svaka torba biti ukrašena detaljima po kojima su ovi gradovi poznati. Cena je nešto preko 3.000 dolara, a možete da ih nađete isključivo u tim gradovima, koje je kuća Gucci odabrala.

Kolekcija nam donosi divnu cvetnu štampu. Izrađena od kože i prefinjenog platna, torba je dostupna u raznim bojama. Unutrašnjost torbe je obložena bež pamučnim platnom i odeljcima, dok je sama torba jedinstvenog oblika. Pismo torba ima kaiš u metalik srebrnoj boji. Možete da birate između redovne veličine ili manje. Dionysus torbe su must-have torbe sezone koje možete da uparite sa bilo kojim odevnim komadima iz vašeg garderobera. Postoje i pristupačnije opcije ovakvih torbi. Samo je bitno da torba bude kockasta i čvrsta.

2. Mikro torbe

Iako su ovakve torbe najmanje funkcionalne, veoma su simpatične, popularne i zabavne. Za proleće su idealne male torbe u pastelnim bojama i nijansama nežno roze i lavanda ljubičaste. Kako moda sve više flertuje sa tehnologijom, mnoge modne kuće su predstavile tašne koje se savršeno uklapaju sa našim mobilnim telefonima – iste su veličine. Takođe, novitet su one koje liče na torbicu za foto-aparat ili su čak i u obliku foto-aparata.

3. Torbe sa čvrstim ručkama na vrhu

Ove torbe su damske i uvek u modi, ali posebno su aktuelne ove godine, sa povratkom stila 70-ih. Veoma su sofisticirane  i najbolje je nabaviti ih u neutralnoj boji. Ovakve torbe se nose u ruci ili oko lakta, nikako na ramenu. Odlične su za elegantan i uglađen izgled. Na ovakav ili bilo koji drugi model torbi, u trendu je zakačiti privezak od pravog ili lažnog krzna, a posebno je zanimljiv Karl Lagerfeld privezak za torbe, kao i privesci modne kuće Fendi, koji su najaktuelniji.

4. Strukturiran ranac

Ranac poslednjih nekoliko sezona vlada kao trend, kada je reč o torbama. Ali ove godine je konačno dovoljno mejnstrim da ga možete nositi i na posao, umesto regularne torbe, bez zapitkivanja vaših kolega da li vam je ćerka/sestričina ili neka devojčica došla u posetu. Samo budite oprezne kada su džeparoši u pitanju, jer lako mogu neprimetno da izvuku novčanik iz ranca na leđima, pa su jedino zbog ovoga manje praktični.

5. Rese

Kao i cipele, rese na torbama su predmet žudnje mnogih žena, jer su odličan i autentičan detalj. Kada su tašne u pitanju, rese su najlepše na pismo torbama ili onim koje se nose preko ramena (clutch i cross-body torbe). Brend Chloe je izbacio puno modela sa resama, a trenutno najpopularniji model jeste svetlo siva torba sa šarenim resama.

Movanas Movanas: Čarape kao umetničko delo Modni dodaci za muškarca Modni dodaci koje bi svaki muškarac trebalo da ima Nenad Stamenković Upoznajte modnog kreatora Nenada Stamenkovića Lagane marame od svile i muslina delo su jedne španske kostimografkinje Ručno slikane marame koje će vam dati krila ·