Roaming
U VAZDUHU · tech/web

Zahvaljujući pametnim telefonima, svako putovanje je moguće organizovati do najsitnijih detalja bez prethodne velike pripreme. Dovoljno je da znate na kojim aplikacijama možete pronaći neophodne informacije.

Ipak, njihovo korišćenje u inostranstvu podrazumeva i potrošnju internet saobraćaja, bitno je sprečiti neželjene troškove. Telenor vam omogućava da aktivirate TravelSure tarifu koja sadrži dnevnu kvotu saobraćaja i onemogućava pristup internetu nakon što se ona potroši do kraja dana, osim ako sami ne potvrdite da želite da nastavite.

Na raspolaganju su vam i TravelSure dodaci ukoliko putujete po Evropi. U zavisnosti od toga koliko dugo ostajete u inostranstvu, TravelSure tarifne dodatke možete koristiti 24 časa ili do kraja meseca u kome je dodatak aktiviran.

 

Instalirajte ovih pet aplikacija i uputite se u avanturu:

1. HIPMUNK – Pronađite let koji vama odgovara, bilo cenom bilo polaskom i dolaskom, i rezervišite smeštaj u hotelu. Ova aplikacija funkcioniše kao agregator i sakuplja podatke sa više sajtova kako bi vama omogućila jednostavnu i preglednu organizaciju puta.

2. AIRBNB – Najpopularnija aplikacija za rezervaciju smeštaja omogućiće vam da rezervišete smeštaj od kuće do garsonjere, naravno u zavisnosti od toga koliko ste spremni da platite. Svaki korisnik, bilo da iznajmljuje svoj ili posećuje tuđi smeštaj pravi profil, a ostali korisnici ocenjuju boravak na ovom mestu.

3. TRIPADVISOR – Dobro poznat sajt, od nedavno dostupan i kao aplikacija, sa kojim možete istražiti kvalitet smeštaja i restorana u mestu u koje ste se zaputili. Bez žurbe, dok budete raspakivali kofere, potražite sebi mesto za večeru ili izlazak koje su dobro ocenili prethodni posetioci.

4. LIKEALOCAL – Ukoliko ne volite da posećujete mesta za turiste, ova aplikacija će vam pokazati gde lokalci vole da jedu, izlaze i provode slobodno vreme. Trenutno su dostupne mape 44 grada, a očekuje se dodavanje novih.

5. MUSEUMS OF THE WORLD – Aplikacija koja pruža pregled najbližih muzeja, galerija i kulturnih dešavanja u zavisnosti od toga gde se trenutno nalazite. Njena baza sa više od 30.000 lokacija namenjenih ljubiteljima umestnosti se redovno ažurira, a svaki korisnik može ostaviti komentar o mestu koje je posetio.

LenovoP70 Lenovo P70: I snaga i dostupnost Najbolje mobilne aplikacije 5 najboljih aplikacija za poboljšanje mentalnih sposobnosti LG OLED LG „magične kutije” – i lepe i pametne Automatski nacrt Vip digitalne radionice: Baka i deka sa Fejsbuka ·