Group Of Friends Enjoying Outdoor Dinner Party
U VAZDUHU · top 5

Kako se nešto novo pojavi u dizajnu, modi i gastronomiji, tako se dotični trend odmah odrazi i na venčanja. Logično, jer svi žele da im taj dan bude poseban i nezaboravan, pa su uvek u potrazi za nekim novim i neobičnim idejama. Na osnovu Pinteresta i broja pinovanih fotografija iz prošle godine, uočile su se jasne tendencije za ovu godinu. Gosti spremite se, parovi inspirišite se!

Zaboravite na tornjeve od sira i kapkejk torte, spremite se za nadolazeće trendove koje možete uvrstiti i u svoje slavlje ako ga planirate u skorijoj budućnosti, ili ako su vam potrebne originalne ideje u poslednjem trenutku.

Mini kokteli i zalogajčići u svakom času

Od nervoze i ushićenja svi obično ogladne između ceremonije venčanja i zvaničnog svadbenog ručka. Zato zvanice u tom međuprostoru pijuckaju neko pićence da malo opuste živce i nazdrave srećnom paru. Ali, zar ne mislite da je bolje da nešto sitno usput i prezalogaje? Upravo zbog toga treba služiti i hranu uz piće, vodeći naravno računa da su dobro upareni, te tako osmislite savršene mini kombinacije. Penušavo vino i ostrige idu sjajno zajedno, ali ništa manje nego minijaturni hamburgeri sa šotom piva.

Ukusni takosi za dobru zabavu

Zvuči kao neobičan izbor, što samo po sebi može biti prednost. Takosi su ukusni, osvežavajući i hrskavi, ali nedovoljno zastupljeni kod nas. S obzirom da su u svetu apsolutna hit ulična hrana, nije ni čudo što sada ljudi žele da ih grickaju i na venčanjima. Ako se poigrate različitim vrstama mesa, povrća i soseva, gosti će se entuzijastično upustiti u novu i ukusnu avanturu.

Branč venčanje

Ovo je odlično rešenje ako se pogodi da se svečano obedovanje vremenski zadesi na prelasku između doručka i ručka. U tom slučaju vrlo ukusan i raznovrstan meni mogu činiti prirodni sokovi, kafa, voće, palačinke, krofne, kroasani i druga peciva, kao i omleti, sirevi, mesni delikatesi i salate. Ne zaboravite da i alkohol ostaje u priči, poput mimozekoktela sa šampanjcem i sokom od pomorandže.

Neka svako bude koktel majstor

Možda venčanje i nije mesto da svako sebi u potpunosti mućka koktel, ali zašto ga ne bi malo obogatio sastojcima po svom izboru i ličnom ukusu. Zbog toga može biti postavljen poseban deo na kome će se nalaziti sokovi, sirupi i sveže voće, koje onda svako može dodati u svoju čašu. Idealno bi zbog toga bilo poslužiti šampanjac ili proseko.

Torta koja se “sliva”

Već duže vreme je u trendu takozvana gola torta. Reč je o tome da se nakon naizmeničnog slaganja kora i fila, uopšte ne namaže ili samo blago nanese izuzetno tanak sloj završnog fila, a zatim na par mesta ukrasi svežim cvećem. Tako se dobijao nonšalantan i neobavezan utisak skoro pa nedovršene torte, koja odstupa od tradicionalnih očekivanja. Sada, međutim, na snagu stupa nešto elegantnija varijanta, gde je akcenat na vrhu torte sa koje deluje kao da se sliva fil ili šećerna glazura. Zvuči jednostavno, ali zasigurno nije tehnički lako postići ovako lep efekat.

TOP 5 serije TOP 5+1: Najbolje nove serije u 2016. godini Muška moda Pet stilova muškog oblačenja koji su uvek u modi Bata Živojinović Top 5: Nezaboravne uloge Velimira Bate Živojinovića (1933 – 2016) Alan Rickman Top 5: Filmske uloge Alana Rickmana · · · · · · · ·