Amstel i fudbal
PULS GRADA · sport&rekreacija

Novo je vreme došlo, ali se stare navike tokom gledanja utakmica nikada ne menjaju. Setite se samo koliko puta je vaš omiljeni tim gubio, a vi ste i dalje ostajali puni vere i bodrili ih do poslednjeg trenutka.

Naravno, pored omiljenih prijatelja baš kao što to rade pravi navijači.

Povodom aktuelne Lige Evrope, zajedno sa našim prijateljima iz Amstela, istraživali smo koje su to odlike koje karakterišu svakog pravog fudbalskog navijača. Zato, proverite da li ste i vi među njima.

1. ON mora da postane 12 igrač tima

Vi se sa vašim timom poistovećujete, a vaša srca kucaju kao jedno. U toj postavci nekada ste kapiten, a nekada levo krilo. Međutim, na kojoj god poziciji da igrate – borite se do kraja. Tim na terenu je jedan, a vi i vaši prijatelji se uz svaki novi uzdah, gutljaj piva ili huk navijanja osećate kao da ste i sami deo prve postavke. Njihovo driblanje je vaše, njihovo uklizavanje je vaše, oni trče, ali i vi zajedno sa njima.

2. Nema pravog navijanja bez navijačke himne

Ako nema pesme uz koju se bodri tim, onda nema ni prave navijačke strasti. Oni koji zaista igraju na terenu kažu da im upravo himne njihovih klubova daju posebnu snagu. A da je tako, potvrđuju i verovatno najveći novi šampioni navijanja – oni koji su bodrili islandsku fudbalsku reprezentaciju na Euro 2016. Sećate li se samo njihovog vikinškog navijanja i neverovatne podrške koju su pružali svom timu tokom takmičenja?

Ne dozvolite da vas brine ukoliko niste muzikalni. Manjak sluha uvek možete da nadoknadite viškom ljubavi prema svom timu i zato – slobodno pevajte i navijajte iz sve snage, jer je osećaj jedinstven i neponovljiv.

3. Navijanje je nauka o sebi i drugima

Alber Kami je rekao da je zahvaljujući fudbalu naučio više o ljudskom ponašanju nego na bilo koji drugi način. Posmatrajući druge dok navijaju možete da naučite mnogo toga o ljudima uopšte, a ovo posebno važi za one koji gledaju u navijače protivničkog tima! Zbog toga, budite uvek dostojanstveni i zadržite onaj provereni džentlmenski stil.

4. Pravi navijači nikada ne posustaju

Navijanje ne traje samo tokom tih čuvenih 90 minuta. Istinski fudbalski fanovi prate svoj tim od priprema do perioda nakon utakmice, bez obzira na ishod. Oni znaju i da uteše ako rezultat nije očekivajući, ali i da se raduju svojoj pobedi ma koliko da ona bila velika ili mala. Pravi navijači daju afirmativne kritike, dele svoje strategije sa drugima i veruju da je pobeda uvek moguća.

5. Pravi navijači uvek poštuju jedni druge

Oni možda strepe dok traje napad, nerviraju se ako je promašen „sigurni“ penal, ali nikada ne prave nerede i ne nasrću jedni na druge. Oni imaju snage da i po deseti put nešto objasne, a posebno kada je reč o nekom iz protivničke ekipe. Jer na kraju utakmice, to je vaš komšija, rođak, kolega i ima li šta zanimljivije nego braniti igru svog tima pred drugima.

Ako ste pažljivo prošli kroz svih pet odabranih osobina i ako je vaš rezultat čista petica, čestitamo. Međutim, ukoliko ste u nekim momentima i „omanuli“, ne brinite jer nikad nije kasno za usvajanje pravih vrlina navijača.

Ali to nije sve. Ne zaboravite da naši prijatelji iz Amstela i dalje nagrađuju vas koji iskreno volite fudbal. Ukoliko ste ljubitelj Lige Evrope, ne propustite priliku da osvojite karte za utakmicu Partizan – Young Boys koja se igra 23. novembra. Na FB stranici Amstela do 20. novembra traje takmičenje u igrici Pak, a prvih pet najbolje plasiranih osvojiće po dve karte za ovu utakmicu.

4

Zato, uživajte u odličnom fudbalu, igranju Pak-a i uvek budite primer pravog navijanja!

Visa Lotte Card Zimske olimpijske igre 2018: Visa ima nove platne uređaje za goste Pjongčanga tennis-novak-djokovic-James-Corden Nole se priprema za novu sezonu u emisiji Džejmsa Kordena PLANET Gym and Fitness Dobro došli u najveći fitness centar u Srbiji 71878-lusqghmneu-1508829215_cover Ovo je najsrećniji penal koji ste ikada videli · · · · ·