Prirodni proizvodi
PULS GRADA · lepota

Za negu lica ne koristim isključivo prirodne preparate, ali me obraduje kad otkrijem da mi neki od njih prija, zbog čega sam odabrala pet potpuno prirodnih i lako dostupnih proizvoda koje rado preporučujem.

Hauschka dnevna krema od matičnjaka (apoteke, 2590 rsd) Namenjena je kombinovanoj koži i upotrebi tokom dana. Gusta je, ali deluje lagano na licu i kožu dugo čini glatkom i hidriranom. Uz to ima divan opuštajući miris, pa je nanošenje pravi relaksirajući mini tretman za sva čula. Sadrži ekstrakt matičnjaka koji ima antibakterijska i umirujuća svojstva, kao i hamamelisa i bele rade koji su zaduženi za revitalizaciju.

Nikel blagi piling s maslinom (DM drogerije, 1200 rsd) Piling kao vrsta proizvoda nije dovoljno zastupljen u prirodnoj kozmetici, ali ovaj uspešno popunjava taj nedostatak. Blag je, sadrži mikročestice koštica masline, istovremeno nežan ali i veoma efikasan. Čestice su sitne, čvrste i ima ih ima mnogo, pa je piling gust i odlično obavlja zadatak podsticanja obnove kože, a posle njega je lice glatko i blistavo bez neprijatnog osećaja zatezanja.

Dr Pasha sapun sa arganovim uljem (Drogerije, 660 rsd) Osim ulja argana ovaj sapun sadrži i mešavinu drugih prirodnih masnoća – ši putera, maslinovog ulja, aloe vere i semenki lana pogodnu za negu zrele kože i protiv starenja. Samim tim je nežniji i ne isušuje kožu koliko većina ostalih sapuna, ali ostavlja onaj specifičan osećaj čistoće i kožu škriputavo zategnutom. Ako volite sapune i koristite ih za umivanje, moja preporuka je ovaj u slučaju da imate masniju kožu, dok mislim da bi, ukoliko imate suvu ili zrelu kožu, sapun kao sredstvo za ćišćenje lica ipak trebalo preskočiti.

Manna maska za lice (manna.rs, 750 rsd) Maska koja sadrži alginit, vrstu gline sa sastojcima koji pomažu u detoksikaciji i smirivanju kože, preporučljiva je za one koji se bore sa masnom, nečistom kožom, začepljenim porama i bubuljicama. Može se koristiti kao tretman za dubinsko čišćenje, a priprema se tako što se meša sa vodom, uljem ili nekim drugim sastojcima u zavisnosti od potreba kože. Može se pripremiti i sa kapljicom eteričnog ulja, npr. čajnog drveta za problematičnu kožu ili lavande za opuštanje.

Alverde Q10 serum za negu oko očiju (DM drogerije, 495 rsd) Namenjen je ublažavanju prvih znakova starenja, u sastavu ima ulja i antioksidanse i koža ga brzo upija. Za stariju kožu će biti dobar kao dnevna nega ili podloga za korektor, a za veče kao podloga za neku od krema za zonu oko očiju. Vitaminski serum če biti sasvim dovoljan onima kojima je potrebno malo hidratacije na tom osetljivom delu lica, a kako ne sadrži agresivne sastojke, mogu ga koristiti i oni koji imaju manje od 30.

Kozmetika Sajam kozmetike „Dodir Pariza“ Photo of beautiful woman with magnificent hair 7 stvari zbog kojih vaša kosa pati L'Occitane L’Occitane: Provansalska kozmetika ponovo u Srbiji Drogerijski brendovi Drogerijski brendovi – važi li princip koliko para toliko i muzike? · ·