Muška moda
U VAZDUHU · top 5

Postoje stilovi oblačenja koji su u trendu od trenutka kada su se pojavili. Naravno, modifikovalo se tu ponešto vremenom, i modifikovaće se, ali osnova ostaje ista.

Kada je muška moda u pitanju, sigurno vam prolazi kroz glavu Džejms Din i njegovo oblačenje koje je postalo kultno, ali i naš savremenik, Bekam, koji uvek pazi šta će obući. Ono što svaki muškarac ima u svom garderoberu su dobre farmerke, jakna i kul majica. Kreatori muške mode polaze od ovih bazičnih stvari svake sezone kada predstavljaju nove kolekcije, jer neke stvari jednostavno nikada ne prolaze.

Bitno je znati, koliko god imali trendi odeće, prava i klasična odevna kombinacija je uvek pogodak. Zbog toga i postoje neprolazni stilovi, oni za koje već na prvi pogled možemo da kažemo da spadaju u sam vrhunac muškog oblačenja.

Odabrali smo pet neprolaznih muških stilova oblačenja, sigurni smo da ćete prepoznati svaki od njih.

1. Plavo mornaričko odelo

Plavo mornarsko odelo ili tzv. navy suit u kojem svaki muškarac izgleda odlično. Odelo je bezvremeni, nenametljiv i totalno kul stari prijatelj, koji se uvek trudi da pokaže ono najbolje u vama. Jeremy Hackett ga opisuje kao „mušku verziji male crne haljine“.

2. Farmerke i bela majica

Postoji li nešto kultnije od ove kombinacije? Vrhunac ovog izgleda postigao je Marlon Brando u filmu Tramvaj zvani želja. Da biste izgledali potpuno kao on, morate pažljivo odabranoj beloj pamučnoj majici i malo užim farmerkama dodati i češće posete teretani. Setite se samo tih mišića! Ali, rezultat je zapanjujuć i nezaboravan, stoga, vredi truda.

3.Kišni mantil

Poznatiji je kao trench coat. Funkcija i sam model menjali su se kroz godine, ali asocijacija na ovaj kaput najmanje je zaštita od kiše a najviše opasan izgled. Ako hoćete da postignete sumnjiv i misteriozan izgled, odabir pravog kaputa je rešenje. Primer je Humphrey Bogart u završnoj sceni Kazablanke.

4. Harlingtonka, pamučne pantalone, bele patike

Muškarac od stila vodi računa o svom izgledu svakog dana. Imajući to na umu, kombinacija harlingtonke, svetlijih pantalona i belih patika je najsigurniji način da se izgleda dobro u bilo kom scenariju.

5. Rolka i vojnički kaput

Ovaj kaput je poznat kao pea coat, a čim je originalno napravljen za vojsku jasno je da odmah ima ulogu da izgled učini opasnim. O tome koliko su rolke udobne može se raspravljati, ali zamislite crnu rolku i crni kaput i motor i naravno, imate jasnu sliku zašto je ovo jedna kultna odevna kombinacija.

Bata Živojinović Top 5: Nezaboravne uloge Velimira Bate Živojinovića (1933 – 2016) Alan Rickman Top 5: Filmske uloge Alana Rickmana eddie-murphy Stand-up komedija: 5 najboljih nastupa (sa video klipovima) Žene u nauci A gde su žene: Pet dama koje su ostavile traga u nauci ·