Peter Stewart
fotografija

U Hongkongu, jednom od najnaseljenijih gradova na svetu, arhitektura prati potrebe njegovih stanovnika, ali uzimajući u obzir površinu grada lako se može zaključiti da se ta arhitektura proteže visoko među oblake. Zahvaljujući australijskom fotografu Peteru Stewartu nema potrebe da preispitujemo ovakve tvrdnje, jer ih je on vrlo vešto potvrdio u svojim radovima, koji govore sami za sebe.

Gusti neboderi, koji pokazuju bezbroj spratova, na jednom mestu, gotovo kao u buketu cveća, prostiranje mase prozora i balkona sastavljenih od bogatih strukturnih detalja, vešto pričaju priče jednog grada.

Stewarta je privukla svakodnevica u sasvim konkretnom smislu, dokumentaristika života kroz prikaz dramatičnih fotografija visokih stambenih objekata. Najčešće je slikao iz žablje pespektive, što će reći odozdo nagore, čime je otkrio moćni mozaik boja, detalja balkonskih i terasnih prostora i svih drugih arhitektonskih elemenata koji mogu da posvedoče o životu koji je iz dana u dan više monoton no čaroban, a koji svojim vizuelnim izrazom to ne može i da potvrdi.

Peter StewartOtvori galeriju
Da li izumiruća plemena imaju isti tretman kao manekenke? Da li su članovi plemena isto što i manekenke? Naši mezimci i njihovi ljubimci Ta slatka i nestašna stvorenja Paul Newman Šta zapravo znači biti „cool“ Poznati u trenucima opuštanja Poznati u trenucima opuštanja · ·