Petnica
PULS GRADA · deca

Nastavljajući uspešnu tridesetogodišnju tradiciju, Istraživačka stanica Petnica će u septembru ove godine organizovati dvonedeljni naučnoobrazovni program za učenike osmih razreda osnovnih škola. Prijavljivanje je upravo otpočelo.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program uvođenja zainteresovanih učenika u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva, kao i kroz rad različitih radionica (računari, fotografija, novine, muzika…).

Letnja naučna škola je specijalan program koji Istraživačka stanica Petnica uspešno realizuje više od trideset godina i koji u sebi kondenzuje neke sadržaje i metode koji se u Petnici primenjuju u programima namenjenim srednjoškolcima i studentima. Zato je ovo program veoma visoke selektivnosti – za stvarno izuzetne koji mogu pratiti program koji je intenzivan i na višem nivou od uobičajenog rada u školi.

Istraživačka stanica Petnica posebna je ustanova koja organizuje programe dodatne nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u različitim naučnim oblastima. Programi su kursnog i vežbovnog karaktera i namenjeni su isključivo učenicima koji su veoma zainteresovani za nauku i poseduju kvalitetno predznanje i sklonost za samostalni rad.

Šta bebe sanjaju? Nežne fotografije prikazuju šta bebe sanjaju Knjige za decu Najbolje knjige za decu Podvodne avanture Podvodne avanture u šoping-centru Kragujevac Plaza Deca sa svojim omiljenim igračkama Deca sa svih strana sveta u društvu svojih najdragocenijih igračaka ·