Putovanje teretnim vozom
KULTURA · fotografija

Kada je napunio 18 godina Mike Brodie je 2003. otišao od kuće. Odlučio je da će obići Severnu Ameriku od hladnog severa da toplog juga zahvaljujući teretnim vozovima koje bi koristio kao prevozno sredstvo. On naravno nije bio jedini sa ovakvim planom, a grupa koja je zajedno sa Mikeom putovala pet godina vozovima ostala je zabeležena na fotografijama, kojima se, istina, ne zna tačan broj.

Setite se sebe sa 18 godina i razmislite da li biste i sami uspeli u onome što je Mike Brodie uradio. Putovanje koje ne podrazumeva obavezan udoban krevet, i najčešće ga uopšte i nema samo je vrh ledenog brega stvari koje ovi mladi ljudi osete tokom godina. Istina je, ovakva avanturistička putešestvija su samo njihov izbor da se upoznaju sa svetom, a naročito svetom odraslih.

Brodieva priča danas je već deo knjige koja govori o kratkom razdoblju od maloletničkog doba do punoletstva, i propraćena je mnoštvom fotografija koje mogu u potpunosti da dočaraju šta to znači biti mlad, na ulici. Danas Brodie ima 28 godina i živi u Kaliforniji gde radi kao auto-mehaničar.

Brodie na svom putešestvijuOtvori galeriju
Izložba "Beo Šik" Beo Chic / Beo Šik – Izložba povodom šestog rođendana Kc Grad svetlana_jovanovic_3 Izložba fotografija Svetlane Jovanović u Opservatorijumu Amelia i životinje „Amelia And The Animals“ – serija fotografija jedne ljubiteljke životinja Grad senki, Ronaldo Land 15 najboljih fotografija u užem izboru za Sony World Photography Award