Pietro Sedda
KULTURA · art

Ako ste iskreni poštovalac umetnost, ili tetovaža, zaboravite na tipične slike kojima ljudi ukrašavaju svoja tela. Ovaj umetnik kombinuje zasićene boje i ritmično ponavljanje određenih linija kako bi stvorio neverovatno nadrealne ilustracije koje se ne viđaju često ni na platnima, a na ljudskom telu još ređe.

Sedda je rođen na Sardiniji i tetovažom je počeo da se bavi devedesetih, iako je sebe najpre video kao nekoga ko radi u modnoj industriji na polju dizajna. Tetovaže su došle kao relativno pristojan izvor primanja, jer se mladi umetnik suočavao sa finansijskim poteškoćama. Njegovo zanimanje za modu, kao i modernističko slikarstvo nije ga napustilo do dana današnjeg, o čemu najbolje svedoče njegovi radovi.
– Ja ne mogu definisati svoj stil, možda je melanholija osnovni element… ne volim definicije, i više volim da govorim o talentu i mašti, ali presudnim smatram odnos između klijenta i sebe, to je najvažnije u kreativnom procesu, kaže Sedda.
A na vama je da procenite da li je ovaj vešti majstor mnogo više od tatto umetnika…

Pietro SeddaOtvori galeriju
Mihailo Petrov Mihailo Petrov: Izložba „Prostori i promene“ Antikliše - Indija kamioni Antikliše: Kamioni koji govore 1000 reči Tattoo majstori u Beogradu Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu Art instalacije na zabačenim ostrvima Neverovatne umetničke instalacije na zabačenim ostrvima · · ·