dimitris-ladopoulos-algorithm-art-1
KULTURA · art

Dimitris Ladopulos je umetnik i dizajner iz Atine koji daje novi život slikama starim više od nekoliko vekova. Kombinujući tradicionalnu umetnost sa tehnologijom, on vrši svojevrsne reinterpretacije klasičnih remek-dela za novo digitalno doba.

On koristi specijalni algoritam koji deli sliku na četvorougaone delove po različitim kriterijumima i onda ih spaja tako da izgledaju kao svojevrsni mozaik. Među remek-delima koje je Dimitris uspešno modernizovao nalaze se, između ostalih, Mlekarica Johanesa Vermera, Mona Liza Leonarda da Vinčija i Ticijanov Portret mladića. U našoj galeriji možete videti kako izgledaju ove pikselizovane verzije starih slika iz različitih perspektiva, a za više informacija o samom projektu posetite Dimitrisov veb-sajt.

Pikselizovana „Mona Liza“ Leonarda da VinčijaOtvori galeriju

 


patrick-commecy-1[2]-cover Murali koji imitiraju fasade su postali hit u Francuskoj GettyImages-3363149 Ovo niste znali o Pablu Pikasu Louvre_Museum_Wikimedia_Commons (1) 10 najpopularnijih muzeja umetnosti na svetu Latent commons U10 Izložba „Latent Commons“ u Umetničkom prostoru U10 ·