"Alisa u zemlji čuda" snimanje Pirella kalendara
KULTURA · fotografija

U poslednjih nekoliko godina, fotografi angažovani na Pirelli kalendaru napravili su odmak od uobičajenih seksi slika koje su krasile izdanja tokom decenija.

Posle kalendara iz 2016. kada je Annie Leibovitz fotografisala 13 uticajnih žena potpuno obučenih, sa izuzetkom Amy Schumer koja se slikala gola po sopstvenom izboru i prošlogodišnjeg izdanja u okviru koga je Peter Lindbergh slikao svoje omiljene holivudske glumice bez šminke.

Kalendar za 2018. donosi još veću promenu, pošto je fotograf Tim Walker pozvao isključivo crne muzičare, glumice i manekene da učestvuju na snimanju inspirisanom knjigom “Alisa iz zemlje čuda”. Pozivu su se odazvali Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Rupal, Lupita Nyogo, Sean „Diddy“ Combs, Djimon Hounsou, ali i novajlije poput Duckie Thota, Slick Woodsa i Adwoa Aboah. Ovo nije prvi put da Pirelli ima kalendar u kome su svi modeli crni, slična stvar se desila pre 30 godina.

Pogledajte atmosferu sa snimanja u našoj galeriji:

Sead "Diddy" Combs i Naomi CampbellOtvori galeriju
pagecvr Senzualne fotografije žena y3L6HYQp4EDvs0KP9TWG_1082131809 (1)_cover Urbana romansa: Fotografije zaljubljenih parova u Njujorku cover Fotografije iz detinjstva znamenitih ljudi play-5_cover Fascinantne fotografije japanskih dečjih igrališta · · ·