Pivopija
PULS GRADA · gastro

Pre nepunih mesec dana otvorena je u Srbiji jedinstvena prodavnica i degustionica piva – od stranih brendova vrhunskog kvaliteta preko onih manje uobičajenih, do domaćih, malih proizvođača. Prvi Beer Shop & Tap Room kod nas nalazi se u Bežanijskoj ulici u Zemunu i radi svaki dan (i nedeljom) od jutra do 22 časa.

Osnivači ove jedinstvene radnje veoma su ozbiljni u ljubavi prema pivu, kao i u nameri da kupcima ponude veliki i najbolji izbor pića u kome uživaju. Početna ideja je bila da na naše tržište donesu omiljene, ali i nesvakidašnje svetske brendove. Za sada se u ponudi nalazi čak 42 vrste piva. Radnja je otvorena polovinom marta, a ponuda se iz nedelje u nedelju povećava i već sjajno napreduje  – u prodaji i za degustaciju imaju nekolicinu piva koja je na našim prostorima moguće samo kod njih probati ili pazariti.

U ponudi stranih piva su engleska, škotska, nemačka, češka i ruska piva, a promovišu i umeće srpskih pivara kao što su Kruger & Brent, kao i nov, a već omiljen na tržištu, Kabinet. Odabrani napitak može se kupiti ili kod Pivopija sesti sa društvom i natenane degustirati raznolikost ponude, jer u radnji služe i točena piva.

Prema mišljenju iskusnih pivopija najbolja i najkvalitetnija, ujedno i neobična piva trenutno u njihovoj ponudi su: Brew dog Punk IPA, 5AM Saint i Libertine, Schneider TAP5, TAPX i Salvator, Eicebock Augustiner, London Pride i Hobgoblin. Navedene vrste su i najpopularnije među kupcima, zbog ukusa, ali i činjenice da su prvi put dostupne na našem tržištu.

Ekipa okupljena oko mesta posvećenom pivu ozbiljno je pripremljena za zadatak i kupcima umeju da objasne sve što ih zanima o napicima koja su u ponudi, a nedavno je u shop stigao i „Majstor za pivo“ materijal  – za one koji žele sami da se oprobaju u pravljenju svog ječmenog napitka.

Cake Pops Donose radost, nekad i dobre vesti – Cake Pops Pravo iz bašte Hrana iz obližnje bašte Velika Skadarlija Velika Skadarlija: Mesni specijaliteti koji osvajaju Mikser Design Food Market Prolećno izdanje Mikser Design Food Marketa