blackandblack
U VAZDUHU · urban flash

Život je pun teških izbora, kao na primer da li naručiti pivo ili koktel petkom uveče nakon duge radne nedelje. Ali zašto ne uživati u svemu što nam se pruža?

Pivska „matematika“ je najbolji „domaći zadatak“ za vikend. Pomešajte vaša omiljena piva sa đusom, gaziranim napicima, a ponekad čak i sa drugim pivima i vidite šta će da se desi. Poneki kokteli kao što su Irish Car Bomb i Black & Tan su već uveliko poznati, ali to je samo prvi razred u ovoj našoj pivskoj „matematici“. Probajte još ovih 9 recepata koji će eliminisati frazu „ja ću samo pivo“ iz barskog rečnika.

1. Chelada

Da bi se dobio ovaj koktel treba sipati malo soka od limete u neko lagano svetlo pivo (npr. Corona). Dodajte mu još neke ljute začine po izboru, i za kraj staviti malo soli i krišku limete na ivicu čaše.

2. Black & Tan

Black & Tan je klasična mešavina među pivopijama. Sve što je potrebno je da u kriglu sipate do pola neki Ale ili svetlo pivo, a onda ga poklopite sa Guinnessom ili nekim drugim crnim pivom.

3. Black Velvet

Black Velvet je fensi verzija prethodne kombinacije. Zamenite svetlo pivo sa nekim šampanjcem i to je dovoljno.

4. Black & Black

Za ljubitelje voćnih kombinacija tu je Black & Black, mešavina crnog piva i soka od ribizla.

5. Irish Car Bomb

Ako ste hrabri (i ludi) za vas je pravi izbor Irish Car Bomb koji se sastoji od crnog piva, Bejlisa i čaše viskija.

6. Redeye

Redeye je pivska verzija koktela Bloody Mary. Potrebno je pomešati svetlo pivo po vašem izboru, sok od paradajza, ljuti sos, biber, celer, limun i šta god vam još padne na pamet.

7. Snakebite

Ako vam je Cider previše sladunjav, pomešajte ga sa pivom po izboru da bi dobili delimično voćni, ali ipak podnošljiv ukus.

8. Shandy

Shandy je letnja kombinacija koja nastaje kao produkt svetlog piva i gaziranih napitaka kao što su 7up, Sprite i slično…

9. Summer Hoedown

Ako vam treba osveženje od nesnosne vrućine, napravite sebi jedan Summer Hoedown. Sve što vam je potrebno su belo pšenično pivo i sok od lubenice (najbolje napravljen u blenderu).

Simpsonovi u novoj modernoj odeći „The Simpsons“ obučeni po poslednjoj modi Kad volite plišane igračke Kad previše volite svoje plišane igračke Video spotovi bez muzike Video spotovi bez muzike Anne Hathaway Najzanimljiviji parovi poznatih sa istim imenom i prezimenom