Google Pixel C
U VAZDUHU · tech/web

Pixel C je Googleov prvi tablet dizajniran isključivo i u celosti u matičnoj kompaniji, čime se stvorio presedan, računajući da je Google uvek nastojao da poveže nekoliko drugih ili makar još jednu kompaniju kao aktivne učesnike u procese izrade novih modela pametnih telefona i tableta. Uređaj Pixel C radi u istom operativnom sistemu kao i prethodnik Google Chromebook Pixel, a ne kako su mnogi očekivali u Chrome OS, koji će se prema rečima tvoraca, zadržati samo u notebook-ovima i desktop računarima…

Prvi pravi Google tablet Pixel C ima 10,2-inčni ekran od 2560 x 1800 piksela i neverovatnu gustinu piksela od čak 308 ppi. U njega je ugrađen procesor NVIDIA Tegra X1 sa Maxwell GPU grafičkom karticom, što će reći da je odličan partner u obavljanju najzahtevnijih poslova, u čemu važnu ulogu imaju i 3 GB „Speedy Gonzales“ sistemske memorije tipa LPDDR4. Dostupan je u dve varijante – 32 i 64 GB ugrađene memorije, a sa strane se može naći i priključak USB-C za punjenje baterije.

Kada je reč o tastaturi, Pixel C je dobio nekoliko unapređenih i poboljšanih varijanti u odnosu na Nexus 9 tablet koji se pojavio prošle godine, a koji je nastao kao rezultat saradnje sa HTC-om. Zahvaljujući unapređivanju problema koje su prethodni android tableti imali, ekran ovoga može da se podesi u dve ravni 100 i 135 stepeni. Ovo je zaista redak primer tableta koji nema svoje postolje, ali je retkost i ta što Pixel C ima svoju tastaturu koja se ukoliko vam nije potrebna može i pomeriti.

Android tablet Pixel C će biti dostupna od kraja godine, zapravo božićnih praznika kada kompanija računa na dobru prodaju, a ukoliko ste spremni da štedite, računajte da će osnovna cena biti 445 evra, a za onaj od 64 GB ugrađene memorije moraćete da dodate još nekih 85 evra više. Za slučaj da vas zanima da li tastatura ide gratis, odgovor je ne, njena cena je 133 evra i kupuje se zasebno!

cover1 Huawei Mate S – novi model poznatog kineskog proizvođača Google Nexus 6P Google Nexus 6P – izuzetno mali i tanak telefon The Skarp - laserski brijač The Skarp: Prvi laserski brijač na svetu cover Sony Xperia Z5 – novi kandidat za najbolji pametni telefon · ·