23379961_1700844826616002_7180559674910331005_n1
PULS GRADA · gastro

Dosledni u domaštavanju novih ukusa, sada već etablirani na dve gradske lokacije, kreativni tim Pizza Bara i na novom meniju nas iznova iznenađuje. Za početak, dočekuje vas interesantan uvod u „jutarnjem programu“ koji doručku daje posebno mesto, pa su to novi, neobični omleti i raskošni „Mediteran Combo“.

Za zagrevanje u kasnijem delu dana nikako ne propustite magičnu Hoisin supu kao fini sudar Istoka i Zapada, a ukoliko ste za neku „light opciju“, neka od novih obrok-salata poput one s kozjim sirom u bademu ili one s dimljenom piletinom, izdašan su izbor. U delu s pastama novitet su kaneloni sa spanaćem i dimljenom piletinom, a jesenje boje donose Pumpkin rižoto i rižoto s pačjim konfitom.

Kad stignete do pizza odeljka i pomislite da ste već sve probali, Pizza Bar vam predlaže dve nove, moćne zimske kombinacije: Porketta sa začinjenim rezancima svinjetine i Orijent prelivom i Black’n’Hot s peperonima, svinjskim rebrima i ljutim sosom. Na svu raskoš ovih intenzivnih ukusa, skladno se nadovezuje Meat Street, gde su rebarca sa BBQ sosom, oso buko i ragu od divlje svinje sa češkim knedlama, kao i verovatno najintrigantniji novitet – biftek s umami začinom. Definisan kao „peti ukus“, umami daje novu dimenziju jelu čineći da savršeno mekano meso, kao i neobična podloga od pečene kumare (vrsta povrća ponajviše nalik krompiru) stvaraju skladnu simfoniju ukusa.

Naravno, omiljena jela koja ste voleli i dalje su tu, a i slatki deo, kao i (od)uvek, nimalo ne zaostaje širinom ponude i šarmom. Sad su novi fino osvežavajući carrot cake s kremom od sira i sosom od manga i pomorandže, te efektni sezonski tart sa šljivama poslužen sa sladoledom od vanile u sosu od anisa i karamela. Dakle, gastro razigravanje se nastavlja, obavezno istražite nove ukuse, pregršt je povoda za nova otkrića u srcu Vračara i Novog Beograda.

pagecover Jaja na oko nikada nisu izgledala ovako dobro cover Lulu: Pekare svetskog šmeka u Beogradu Nocciola_Home Made Company12 Home Made: Nocciola – neodoljivi krem od lešnika i čokolade _E0A1020cover Hotel Crowne Plaza: Novogodišnji praznici nam stižu · ·