500px Photo ID: 173514057 -
PULS GRADA · destinacija

Stanovnici Novog Zelanda veoma poštuju svoje nasledstvo i pretke. To važi i za planinu Taranaki, koja je za njih sveta, a koja će od sada imati ista prava kao ljudsko biće.

Lokalno stanovništvo Maora smatra planinu Taranaki za svog pretka i deo njihove porodice. U pitanju je spiritualno verovanje da oni ne poseduju zemlju, već da su samo deo iste. Kako je do sada bilo problema sa pokušajem prisvajanja planine od strane belih doseljenika, od sada će ona ne samo pripadati Maorima, već i biti jedna od njih.

Ova sveta planina privlači veliki broj posetilaca, koji rado idu da planinare po njoj, fotografišu je i jednostavno uživaju u prirodi. Pristup mnogim dostupnim stazama neće se promeniti po novom propisu, samo će posetioci morati da obrate više pažnje. Biće zabranjena poseta svetim delovima planine, ostavljanje đubreta u prirodi ili obavljanje fizioloških potreba van mesta naznačenih za to. Plemena u okolini nadaju se da će ovo naterati posetioce da pokažu više poštovanja prema svetoj planini i odgovorno uživaju u predivnoj prirodi.

ANDREJNIHIL-8801 Dragulj Istre Torre del Reloj (Catedral de Cádiz) Kadiz – sunčano carstvo u srcu okeana The ruins of the amphitheater on background Etna at sunset 5 razloga da posetite Siciliju shutterstock_143007394 Trento: Austrougarski šmek i alpski špek · · · ·