cover
PULS GRADA · dizajn

Kada se vrhunski dizajn spoji sa ekologijom, pozitivnom namerom, originalnom idejom, istinskim osećajem za lepo, starim vrednostima i modernim tendencijama, dobija se nešto zaista posebno. Upravo rezultat svega ovoga su ručno izrađeni satovi i naočare od drveta, a vlasnik brenda Zdenko Anđelković će vam reći nešto više o ovoj originalnoj ideji.

Za početak, par reči o konceptu i filozofiji Plantweara.

Plantwear posluje pod sloganom: “Dva komada nikada neće biti ista, kao što i dva komada drveta nikad nisu ista”. Mi svojim kupcima garantujemo kvalitet i jedinstvenost. U ponudi su drveni satovi originalnog dizajna, kao i naočare za sunce savršene ručne izrade. Naša misija je ekološka proizvodnja. Baš iz tog razloga svakog meseca sadimo nova stabla.

Odakle je potekla ideja i potreba za ovakvim vidom dizajna?

Ideja je rođena sredinom 2013. godine u Krakovu, u Poljskoj, uz prethodno iskustvo u drvnoj industriji, i sa osećajem za modu i dizajn.

Ko su ljudi/tim koji čine Plantwear i čime se inače bavite?

Tim Plantweara čine mladi ljudi sa idejom o spajanju starih zanata, modernog i prirodnog, i njihovi partneri u različitim regionima sveta.

Zašto baš drvo kada je izbor materijala u pitanju?

Mi volimo drvo. Priroda na vašoj ruci! Predmeti od drveta stare kao i vino; što su stariji to su bolji, s obzirom da su drveni satovi novitet, kao i kod instrumenata, gitare i violine na primer, dostižu najvišu vrednost kad ostare i kad drvo “počne da diše”.

Koja se vrsta drveta koristi i kako se tretira prilikom izrade?

U izradi se koriste hrast, javor, abonos, masaranduba, palisander ili ružino drvo. Pored drveta, u izradi se koriste i koža, reciklirani najlon i prirodni kamen.

Ko je odgovoran za prelepi dizajn i originalna estetska rešenja vaših naočara i satova?

Za originalni dizajn satova i naočara odgovoran je tim mladih dizajnera iz Poljske.

Šta vas sve inspiriše?

U prirodi je neiscrpna inspiracija…

Plantwear je jedinstven zato što..?

Zahvaljujući svojim posebnim svojstvima i karakteristikama svako ko poseduje Plantwear proizvod automatski postaje poseban.

cover1 Kreativni dizajn: Hemingvej u konzervi za sardine Young Balkan Designers Young Balkan Designers 2016: Otvoren regionalni konkurs za mlade dizajnere Japanski izum štiti zglobove Oni štite vaše zglobove i prave vam društvo dok radite Čestitke za Dan zaljubljenih Čestitke za one koje ne proslavljaju Dan zaljubljenih