cover www.dailymail.co.uk i www.haikudeck.com
U VAZDUHU · pop trash

Postoje individue koje bi radije ličile na Barbiku, Supermena ili na neku holivudsku glumicu, nego na sebe. Motiv za ovakav preobražaj često bude tužan, a krajnji ishod neprijatan za videti. Ali, ako je njima dobro, ko smo mi da sudimo?! Što ipak ne znači da ne možemo da ih gledamo i komentarišemo, jer takva vrsta egzibicionizma upravo zbog toga i postoji.

Oživele barbike

Valeria Lukyanova, poznata kao Human Barbie, neko vreme je svojim sumanutim fotografijama preplavljivala čitav internet. Krasi je blazirano lice sa bezličnim očima, dok svoju vitku, skoro nepostojeću figure, održava hraneći se po njenim rečima “svetlošću i vazduhom”. Osim ako niste biljka, ovakva dijeta nije preporuka za vas! A koliko su koštale Valerijine operacije ne zna se tačno, jer ona smatra da je dama, a dame ne otkrivaju takve stvari.

Interesantno je da je Valerijin rival i nekadašnja drugarica, takođe iz grada Odese u Ukrajini, famozna Alina Kovalevskaya, koja se takođe podvrgla brojnim operacijama kako bi ličila na… Pogodili ste – Barbiku! Bilo bi krajnje neobično i hororično sresti ih obe, u isto vreme.

Pravi pravcati kenovi

Šta bi barbike bile bez kenova, njihovih idealnih verzija u muškom obliku. Inspirisan i vođen upravo vizuelnim karakteristikama ove muške lutke, Justin Jedlica se operisao neverovatnih 190 puta, što je rezultiralo s više od 150.000 utrošenih dolara. Postoji tendencija da u potpunosti ostvari svoj san, jer je pitanje da li u njemu više išta drugo i postoji osim plastike.

Konkurenciju Justinu predstavlja još jedan humanoidni Ken. On se zove Celso Santebanes, poreklom je iz Brazila i bavi se modelingom. Nakon više operacija u vrednosti od skromnih 50.000 dolara, Celso nije u potpunosti bio zadovoljan ishodom, pa je pojednostavio situaciju i plasirao pravu ken igračku-lutku sa svojim likom, zaokruživši tako svoju fascinaciju savršenog izgleda.

Likovi iz fikcije hodaju zemljom

Filipinac Herbert Chavez, želeo je i sam da postane čovek od čelika i borac za pravdu, iliti neustrašivi Superman. Posvećenost je bila ključna na njegovom putu transformacije koja je trajala 18 godina, i podrazumevala 23 operacije. Kako bi postigao željeni izgled, jedno vreme je sam sebi ubrizgavao otrovne i ilegalne filere u trbušne mišiće. Ako ništa drugo, izgleda da Herbert deli jednu karakteristiku sa svojim herojem, a to je (glupava) neustrašivost.

Pixee Fox je rekorderka svog vremena, sa preko 200 plastičnih operacija i 500.000 dolara utrošenih u njihovu realizaciju! Promena boje očiju i vađenje 6 rebara da bi struk delovao uže, samo su neki od ekstremnih podviga kako bi Pixee imala sličan izgled superheroinama iz crtanih filmova i stripova. Za sebe kaže da je veoma umetnički nastrojena, i da je sama jedan naučni eksperiment. Videćemo koliko će još daleko ići u eksperimentisanju, a ako ste se pitali ko joj je glavni uzor, znajte da je to Wonder Woman.

“Dvojnici” poznatih ličnosti

Dvadesetšestogodišnji britanac Jordan Parke, po zanimanju profesionalni šminker, žarko je želeo da liči na Kim Kardashian West. Po njegovom mišljenju, ona je najlepša žena na svetu, i sve je na njoj savršeno, posebno koža i kosa. Iako Jordan nema kosu, ima agresivno istetovirane obrve, i usne koje pucaju od filera. Tvrdi da svakako nije želeo prirodan izgled, a da jeste tražio bi sav potrošen novac za operacije nazad, što nije malo jer je do sada na njih potrošio 150.000 dolara.

Da bi izgledali kao holivudski lepotan Brad Pitt, dvojica mladih blizanaca podvrgla se nizu plastičnih operacija. Matt i Mike Schlepp, koji su počeli sa transfomacijom kad su imali dvadeset godina, ne žale ni za jednim potrošenim dolarom niti bolom koji su pretrpeli. Verovatno su muke lakše podneli u tandemu.

Jedan od najjezivijih preobražaja, koji ledi krv u žilama, definitivno je nedavno otkrivena devojka koja želi da izgleda kao Angelina Jolie. Sahar Tabar je tinejdžerka iranskog porekla, koja se u samo par meseci operisala 50 puta. Rezultat je zabrinjavajuć, a mnogi tvrde da je ovakav izgled posledica Photoshop-a, a ne plastične hirurgije. Kako god bilo, nije prijatno za videti Saharin neprikosnoveni zombi izgled.

botticelli-venus-doll-Anya-Kozlova-8 Botičelijeva Venera je postala lutka Mozgalice02 Kad mozak zaječi: Rebusi i zagonetke u pop i folk stihovima pagecover Najseksipilniji muškarci od 2000. pa do danas po izboru magazina People Robert de Niro Da ide u kino, da mu bude fino…: Bioskopski hitovi u pop-folk-rok stihovima · · · · · · · ·