Plejbojeve zečice
PULS GRADA · lepota

Četvrto izdanje Playboy magazine objavljeno je u martu 1954. godine kada je glumica Dolores Del Monte pristala da pozira za čuveni calendar. Negde između kuće i studija shvatila je da bi to trebalo da znači da će je fotografisati bez odeće, ali je takođe razmišljala o svoti novca koju bi tom prilikom mogla da zaradi (50 dolara za jedan sat). Činjenica je da je samo malo potom na istom mestu bila i Marilyn Monroe, ali je Monteova bila supruga i majka malo nakon čitavog događaja, i na Playboy sasvim zaboravila.

Mnogo godina kasnije drug njenog sina je zahvaljujući retrospektivnom broju sa uvidom u 25 godina rada čuvenog časopisa otkrio istinu o jednoj majci i njenoj prošlosti. U dekadama koje su usledile otkriveno je čitavo carstvo nekadašnjih “devojaka iz komšiluka”.

Helena Antonaccio je pozirala za Playboy 1969. ali je još kao devojčica videla fotografije pin-up devojaka u očevoj garaži. Kada su joj u agenciji za modeling rekli da nije dovoljno seksi ona je smislila način kako da izgleda slatko i zavodljivo – a u Playboyu tvrde da je ta njena “tačka” podrazumevala sladoled. Ona kaže da je uvek volela pažnju, i da se to do dana današnjeg nije promenilo.

U američkom društvu se sve više povlači razlika između mladih i starih, ali se društvo generalno može podeliti na dve osnovne grupe – oni koji su svoje prve obnažene ili polu obnažene fotografije videli u časopisima predviđenim za to, ili internet, što je danas sve češća pojava, koja nije naročito pohvalna. Čak je i nekadašna Playboy zečica Del Monte prokomentarisala današnji modeling sledećim rečima: “ Danas nikada ne bih birala da budem model, jer oni i previše toga pokazuju”.

Žene koje su nekada pozirale za Playboy danas su ili nakon odličnih karijera koje su postigle ne zahvaljujući obnaženim fotografijama, već ozbiljnim usavršavanjem i obrazovanjem, penzionerke, ili još uvek rade. Novinarke, prodavačice nekretnina, preduzetnice, a jedna od njih je i majka veoma uspešnog Victoria’s Secret supermodela. One se posle svega ne osećaju kao da ih je neko iskoristio ili degradirao po bilo kom osnovu, već su ponosne i njihovo samopouzdanje ne jenjava.

Manna - sasvim prirodna kozmetika Manna: Regeneracija uz pomoć prirode Ruske manekenke Slovenska lepota: Najlepše ruske manekenke Nokti Kako ojačati nokte u pet koraka Najzgodnije holivudske šargarepice Čuvene holivudske šargarepice · · · ·