forced-perspective-moises-levy-2-cover
KULTURA · fotografija

Američki fotograf Mojzis Levi transformiše uobičajene scene sa plaže u fantastične pejzaže kojima hodaju džinovi. On postiže ovakav efekat uz pomoć tzv. žablje perspektive. Optička iluzija nastaje jer se foto-aparat stavlja u visinu tla što čini da bliže figure na fotografiji ispadnu ogromne, a udaljene manje nego što stvarno jesu. Efekat je još upotpunjen Levijevom preferencijom da fotografiše u crno-beloj tehnici.

On je izjavio da je u svom radu pre svega fokusiran na ljude i njihove aktivnosti i da uživa da ih slika iz velike blizine. Sudeći prema njegovoj novoj kolekciji sa plaže, on je više nego uspešan u tome. Figure sa njegovih slika su istovremeno nesumnjivo ljudske, ali i opet nekako nestvarne.

U našoj galeriji možete videti deo ovog zanimljivog foto serijala, a za više radova Mojzisa Levija, posetite njegov zvanični veb-sajt.

Plaža kao zemlja džinovaOtvori galeriju

collage Ovako je izgledao život u Rimu ’60-ih 3600-cover Najbolje astronomske fotografije 2018. siena-nagrade Pobedničke slike Siena internacionalnog foto takmičenja Namibia-20161017-CF002835-0110-768x615@2x Majka priroda stvara remek-dela kao niko drugi ·