dougasam_14659339_cover
KULTURA · art

I dok većina umetnika ima za cilj da ih njihova dela nadžive i budu i dalje voljena vekovima nakon njihove smrti, Sem Dugados se zadovoljava stvaranjem dela koja će postojati svega nekoliko sati.

Naime, on „crta“ svoje radove na peščanim plažama tokom oseke, a kada stigne plima, od njih, naravno, više ne ostaje ništa.

Ovog francuskog umetnika to očigledno mnogo ne pogađa. Kao pasioniran ljubitelj plaža i sunca on posećuje najlepše peščane obale sveta, uključujući i one u Španiji, Maroku i na Bermudama, koristi njihove velike površine kao svojevrsno slikarsko platno za svoja remek dela i na kraju ih obavezno fotografiše iz svih uglova.

U našoj galeriji možete videti neke reprezentativne primerke njegove nesvakidašnje umetnosti, a ako vas zanima da redovno pratite njegov rad, to možete učiniti preko Instagrama.

Plaže kao slikarska platnaOtvori galeriju
olgatitova_8 Galerija Zoom: Izložba fotografija ruske umetnice Olge Titove Brutalne ilustracije Šta nije u redu sa današnjim društvom? knife-angel-alfie-bradley-9-cvr Anđeo noževa: Skulptura protiv nasilja na britanskim ulicama museo-cappella-sansevero-naples-italy-cover1 Ova kapela je dom nekih od najlepših mermernih skulptura u istoriji · ·