alo alo
KULTURA · film/TV

Sigurno ste već čuli da je umro glumac Gorden Kaye, svetu verovatno najpoznatiji po ulozi Renéa, slavnog barmena i vlasnika gostionice u britanskoj seriji „Alo, Alo“ (‘Allo ‘Allo!). Ova BBC-jeva TV serija se prikazivala od 1982. do 1992. godine, a Gorden Kaye je igrao u 83 epizode, na domaćim TV stanicama bila je reprizirana bezbroj puta, pa ste neke epizode verovatno napamet znali.

Svi su čuli za Alo, Alo, britansku komičnu seriju koja je ismevala život u Drugom svetskom ratu u Francuskoj pod Nemačkom okupacijom, u izmišljenom selu Nouvion. Iako je serija najčešće koristila lascivne skečeve i jeftin humor, publika je volela sve u vezi sa takvim iskrivljenim doživljajem strašnog II svetskog rata.

Gostioničar René je bio razapet između francuskog pokreta otpora i nemačkih okupacionih snaga i obe strane su redovno posećivale njegovu gostionicu. U svojoj autobiografiji, koju je objavio 1989. pod nazivom René and Me, Kaye sebe opisuje kao stidljivog momka, veselog ali ugojenog, koji je svoje samopouzdanje uspeo da osnaži kroz glumu.

Iako je glumac 1990. godine doživeo saobraćajnu nesreću i zadobio tešku povredu glave, ipak je snimio još dve sezone serije. Definitivno se večno uselio u naša srca.

Svi koji su gledali seriju smejali su se avanturama koje su se dešavale u gostionici, smejali su se govoru u seriji i izrazima. Plejboj René je definitvno jedan od omiljenih TV junaka kojeg smo imali priliku da upoznamo.

Ukoliko slučajno niste gledali ovu kultnu seriju, možda ste kroz klipove iz našeg članka mogli primetiti o kakvoj genijalnoj seriji je reč.

Nove serije TV preporuke: „The Mick“, „Incorporated“ i „The Halcyon“ brln Berlin u filmovima "Collide" novi film Anthony Hopkins je opasan negativac u novom filmu „Collide“ "Zašto baš on?" novi film u bioskopima Januarska bioskopska ponuda: Novi filmovi u novoj godini ·