46Sopot_img
KULTURA · film/TV

46. SOFEST počinje sutra, u utorak, 4. jula. Ovogodišnji festival održava se pod sloganom „Skupljanje (ne)razvejanog perja“ čime se odaje počast Aleksandru Saši Petroviću i njegovom delu „Skupljači perja“, jednom od najznačajnijih filmova jugoslovenske kinematografije. U to ime, prvi festivalski događaj biće otvaranje izložbe fotografija, plakata i dokumenata „50 godina Skupljača perja“.

Centralnim ulicama Sopota će na fijakerima prodefilovati autori i glumci filmova u kojima će publika uživati narednih pet dana, posle čega će uslediti nastup KUD Kosmaj iz Sopota, kao i veličanstveni vatromet. Posebna atrakcija biće nastup legendarnog benda Ođila koji decenijama neguje autentičnu romsku muziku.

Takmičarski deo festivala započeće u 21 čas projekcijom filma Zona Zamfirova II deo. Do 8. jula, kada se festival završava, publika će imati prilike da pogleda 24 filma, od kojih se 19 nalazi u konkurenciji za nagrade koje će biti dodeljene na svečanom zatvaranju.

Za više informacija o samom festivalu i programu, posetite sajt.

JAWS-on-th-water Iskusite film „Ajkula“ na potpuno nov način Jumanji: Trejler za nastavak avanture iz '90-ih Jumanji: Trejler za nastavak avanture iz ’90-ih The Smiths Morrissey na velikom platnu: Stigao je trejler za „England is Mine“ 2330cover Top 10: Letnji filmovi koje volimo · · · · · · · ·