Najbolji filmovi 2015.
KULTURA · film/TV

Došli smo do polovine 2015. godine i pravo je vreme da vidimo koji su filmovi najbolji i ako do sada niste uspeli da ih pogledate da vas inspirišemo da to uradite. Možda da čak ovog vikenda, tokom kog se očekuju visoke temperature, napravite filmski maraton.

Lista sadrži različite žanrove, od preskupih blokbastera do nezavisnih filmova koje kritika slavi.

7. The Wolfpack (2015)

Dokumentarac koga nećete lako zaboraviti. Rediteljka Crystal Moselle je uspela da zadobije poverenje porodice Angulo u kojoj živi sedmoro dece – sestra i šestoro braće, koji gotovo nikada nisu napustili stan na Menhetnu. Sve što su saznali o životu potiče iz filmova koje su gledali, što ih inspirisalo prave svoje filmove i predstave na malom prostoru.

6. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

Veliki pobednik ovogodišnjeg festivala Sundance, koji u potpunosti opravdava očekivanja. Thomasa majka moli da se druži sa drugaricom iz škole koja umire od leukemije, što je iskustvo koje će dramatično promeniti njegov život.

https://www.youtube.com/watch?v=BnLs49NL-c8

5. Clouds of Sils Maria (2015)

Reditelje Olivier Assayas vodi nas na put do srca i uma dve žene – glumice koja se suočava sa starenjem ( Juliette Binoche ) i njene mlade asistentkinje (Kristen Stewart).

4. Love & Mercy (2014)

Jedna od najboljih muzičkih biografija svih vremena. Mladi glumac Paul Dano u ulozi Briana Wilsona, osnivača grupe Beach Boys ruši sve granice. Starijeg Wilsona igra John Cusak, kome je zapao zadatak da prikaže muzičkog genija koga nagriza mentalna bolest.

3. Ex Machina (2015)

Scenarista Alex Garland napravio je rediteljski debi filmom o seksi Androidu ( Alicia Vikander ) koga je stvorio tehnološki mogul (Oscar Isaac) da u potpunosti deluje kao ljudsko biće. Film koji postavlja veoma važna pitanja.

2. Inside Out (2015)

Magija animatorskog studija Pixar odvešće nas pravo do glave jedne jednaestogodišnjakinje u kojoj “stanuju” Radost, Strah, Tuga, Gađenje i Bes. Emocije su podivljale, a i odrasli su se osetili kao deca gledajući ovaj film.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

George Miller je stvorio postapokaliptični spektakl. Umesto Mela Gibsona, Tom Hardy je drumski razbojnik Max Rockatansky, a Charlize Theron je nomadska ratnica Furiosa, koja je osvojila srca posetilaca bioskopa. Fury Road predstavlja pravu eksploziju ideja i slika, a postavlja visoki standard za konkurente u kategoriji akcionih blokbastera.

Malci_SBgr1 Filmska recenzija: „Malci“ MagicMike2_SBgr5 Čening Tejtum kao „Čarobni Mike XXL“ u bioskopima Suicide Squad Svi negativci na jednom mestu – pogledajte trejler filma „Suicide Squad“ Gremlini Hej! Gde je treći deo? Filmski serijali od samo dva dela ·