christy-lee-rogers-muses-1-cover
KULTURA · art

Slikarstvo baroka je poznato po svojim dramatičnim kompozicijama i originalnoj upotrebi svetla. To se najbolje može primetiti na veličanstvenim slikama Petera Paula Rubensa i njegovog učenika Antonisa van Dajka. Mada se čini da jedino ulje na platnu može da postigne ovakav efekat, vizuelna umetnica Kristi Li Rodžers je u svojoj novoj seriji fotografija pokazala da to nije istina.

Njena kolekcija nosi naziv Muze, a fotografije u okviru nje su nastale pod vodom. Na svakoj od njih su prikazane isprepletane ljudske figure i tkanine koje izgledaju kao živa verzija baroknih slika 17. veka.

Kristi je angažovala modele koje je obukla u tkanine raznih boja i dala im zadatak da elegantno rone jedni pored drugih dok ih je ona fotografisala u osvetljenom bazenu. Rezultati njenog predanog rada izgledaju nestvarno, u šta se možete uveriti i sami, pregledom fotografija iz njene sjajne kolekcije u našoj galeriji. 

Podvodne fotografije koje izgledaju kao dramatične barokne slikeOtvori galeriju

collage Lista najboljih muzeja na svetu za 2018. godinu Izložba Đerđi Ačaji u NLB Galeriji Izložba Đerđi Ačaji u NLB Galeriji collage Anatomija ženskog tela u službi angažovane umetnosti Aleksandar Jevtic AVGUST Remont City letnja preporuka #69: Izložba crteža Aleksandra Jevtića u galeriji Remont · ·