santorini-2408868_1280
PULS GRADA · zdravlje

Teško je pronaći idealan stan ili kuću za sebe, jer ima toliko aspekata za koje želimo da budu baš po našoj meri, a to nije uvek moguće. Pogled kroz prozor je veoma važan, jer ne samo da umnogome utiče na naš sveukupan doživljaj nekog mesta, već posredno i na naše zdravlje.

Istraživanja su pokazala da je najbolje da živite pored neke vodene površine i da se taj efekat pojačava ako imate direktan pogled na nju. Provođenje vremena pored ovih površina pozitivno utiče na zdravlje što duže traje, a česte posete su dovoljne da drastično smanje rizik od depresije.

Studija je obavljena u Hongkongu na 1.000 ispitanika, od kojih je 80% bilo starije od 50 godina, a upitani su o zdravlju i emotivnoj stabilnosti u odnosu na vreme koje provode blizu vodenih površina. Svi koji imaju pogled na ove površine ili ih posećuju često, osećali su se bolje od onih koji to nisu činili, a to se odnosilo i na one koji su na 10, 15 minuta hoda od njih. Ovaj efekat se pojačava uz neku aktivnost visokog intenziteta, npr. trčanje, uz obližnju reku, jezero ili more.

Zato, obratite pažnju gde ćete iznajmiti ili gde ćete kupiti stan. Sam pogled može imati nemerljiv uticaj, a ukoliko nema reke ili jezera u blizini, čak i bazen u dvorištu bi mogao da bude veoma koristan po zdravlje…

hyaluronic_acid_50mg_60_s_-_126720_3 Hijaluronska kiselina: Za dobru pokretljivost zglobova training-828764_1280 Ovi znaci pokazuju da preterujete sa vežbanjem christmas-cookies-1886760_1280 Saveti za zdravu ishranu tokom praznika Alpecin C1 kofeinski šampon Alpecin C1 kofeinski šampon: Šampion u borbi protiv opadanja kose · · · ·