cover
PULS GRADA · stilistika

Posle kultnog Felinijevog filma „8½”, više se nikada na naočare za sunce nije gledalo samo kao na tamo neki usputni deo kostimske rekvizite. One su učinile da maestralna gluma Marčela Mastrojanija dodatno bude zaokružena, a lik koji tumači potpun. Verovatno zato niko ne može da zaboravi poster ovog filma za festival u Kanu, na kome Marčelo fiksira posmatrača iza misterioznog pogleda koji viri ispod naočara za sunce. Ovo nije jedini kultni momenat u kom su naočare bile protagonista filma, pa hajde da se podsetimo još nekih trenutaka.

Zamislite junake filma Braća Bluz bez tamnih naočara za sunce, glumca Džejmija Foksa bez okruglih u ostvarenju Đango, zatim Velikog Lebovskog u kojima Džef Bridžis ne čkilji iza njih, ili možda glumicu Bridžit Lin čiji lik sve vreme nosi naočare u Čanking Ekspresu. Ti karakteri i ti filmovi verovatno ne bi bili to što jesu danas zbog jedne jedine „sitnice“ – naočara za sunce.

Pogledajte fotografije iz galerije i podsetite se još nekih kinematografskih trenutaka, a u isto vreme se i inspirišite ako tragate za novim parom naočara.

Tilda Svinton i Tom Hidleston u filmu "Samo ljubavnici opstaju"Otvori galeriju
hbz-1960s-fashion-1960s-00-index-1498062605 Moda ’60-ih je i dalje neprevaziđena cover Četiri letnje kombinacije za devojke u pokretu cover morski komadi Odevni komadi koji podsećaju na more coverpatike+platforme Modna jednačina: Kako uklopiti patike i sandale sa garderobom · · · · ·