Divanhana film
PULS GRADA · aktuelno

Danas će u 21:00 u Art biokopu Kolarčeve zadužbine biće prikazan dokumentarni film „Zukva“ o sastavu Divanhana. Nošeni sevdahom na svom krivudavom putu, susretali su ozarena lica različitih tradicija i kultura, te kalemili svoj muzički izraz svojom bisernom unikatnošću.

Članovi grupe donose priče sa istraživačima tradicije, ljudima iz struke, na sceni i iza kulisa. Priče sa naizgled sasvim običnim ljudima isprepletene u mrežu koja je svoje niti satkala u etnomuzikološko i etnografsko dokumentarno filmsko ostvarenje.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku.

Film najavljuje koncert koji će grupa održati dan kasnije, 30. avgusta, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Gošća na koncertu će biti čuvena pevačica iz Turkse, Suzan Kardeš. Na projekciji filma očekuju se članovi grupe Divanhana kao i gošća, Suzan Kardeš.

Leto i melanholija Leto prođe, ništa ne poljubih: Top 11 atipičnih pesama o letu IKEA novi katalog Novi IKEA katalog sa 7 različitih životnih priča Alcatel & Laguna Počinje literarni konkurs: To je bio raspust! IKEA 75. rođendan GRATULERA: Istorijskom kolekcijom IKEA obeležava 75. rođendan · · ·