cover www.justrichest.com
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Iako mu je sada Bela kuća zvanični dom, nekadašnji tajkun, investitor i bilioner Donald Tramp poseduje luksuzne kuće, apartmane, vile i imanja širom Amerike. Kič, preterivanje i megalomanija očekivano dominiraju ovim prostorima, u šta se možete i sami uveriti gledajući pet primera koji slede.

Trump TowerMenhetn, Njujork

Neskromno nazvan po prezimenu sadašnjeg predsednika Amerike, ovaj toranj se nalazi na odličnoj adresi, na Petoj aveniji. Ima 68 spratova, a osim radnih prostora i ofisa, na 66. spratu nalazi se i Trampov luksuzan apartman. Kao inspiracija za njegovo dekorisanje poslužio je velelepni Versaj, pa je sve ukrašeno pravim zlatom i dijamantima. Na plafonu je mural inspirisan grčkom mitologijom, a zidovi i pod su od mermera. Osim unutrašnje fontane, u apartmanu se nalazi još skulptura Erosa i Psihe. Ogromni prozori pružaju pogled na Central park, a ako ikada Tramp propadne kao predsednik, neće bankrotirati jer se ovo zdanje procenjuje na 100 miliona dolara.

(foto izvor: www.justrichest.com)Otvori galeriju

Seven SpringsVestčester, Njujork

Luksuzna vila sagrađena je 1919. godine, a Donald ju je otkupio 1996. godine, za 7.5 miliona dolara. Ovo imanje prostire se na 100 hektara, a centralna vila ima oko 5000 kvadratnih metara. U njenom sklopu je 60 prostorija, od kojih su 15 spavaće. Tu su takođe tri bazena, sala za kuglanje, a dva krila kuće služe kao prostorije za poslugu. Trampova deca, Ivanka i Erik, ovde su proveli veći deo svog detinjstva, a danas se imanje koristi kao odmaralište Tramp porodice, gde se bave aktivnostima kao što su pecanje i planinarenje.

Mar-A-LagoPalm bič, Florida

Tramp je ovo imanje otkupio 1985. godine, i za 10 godina koliko je tamo živeo, pretvorio ga u skupi hotel i ekskluzivan privatni klub. Mar-A-Lago ima 58 soba, 33 kupatila, 12 prostorija sa kaminima, 3 skloništa od potencijalnog bombardovanja, i veliku plesnu dvoranu. Posetile su ga zvezde poput Opre Vinfri, Selin Dion i Majkla Džeksona. Tamo se i održalo venčanje Erika Trampa, a današnja vrednost čitavog kompleksa procenjuje se na 250 miliona dolara.

(foto izvor: www.justrichest.com)Otvori galeriju

Trump VineyardŠarlotezvil, Virdžinija

I u ovom slučaju je Trampu „kašika upala u med“, jer je vinograd i kuću kupio po znatno nižoj ceni od one realno predviđene. Naime, nakon smrti preduzetnika Džona Klaga, njegova udovica Patricia pokušala je da napravi biznis na konto vinograda, ali je plan propao i ubrzo je upala u ozbiljne dugove. U tom času pojavljuje se Tramp, koji kupuje imanje za tričavih 14.4 miliona dolara, s obzirom da je realna cena bila veća od 70 miliona. U vili koja se nalazi na imanju ima 45 soba i bioskopska sala predviđen za 2000 gledalaca. Vinograd je u potpunosti opremljen, pa ga prate prostorije za obradu grožđa, vinski podrum i vinarija. A tu je još i pozamašna ergela sa konjima.

(foto izvor: www.justrichest.com)Otvori galeriju

Manhattan PenthouseMenhetn, Njujork

Na Menhetnu Tramp poseduje ne jedan, ne dva, već tri tornja. U jednom od njih ima dva penthausa u kojima nikada nije ni boravio. On stanove u ovoj zgradi više koristi za iznajmljivanje i prodaju, pa je jedan tako pripao Rej D. Beriju za 21 milion dolara. U njemu samo dnevna soba prelazi 500 kvadratnih metara, a tu je i 5 drugih soba, 7 kupatila, radna soba, biblioteka i privatni lift.

(foto izvor: www.justrichest.com)Otvori galeriju
2018-07-10 09.29.41 Ka konkretnoj utopiji: Od Njujorka preko Beograda naslovna Užasna dizajnerska rešenja page-klozeti Toaleti originalnog dizajna na kakve nismo navikli this-region-in-india-is-full-of-churches-that-look-nothing-like-churches4-805x427 Ove crkve u Indiji uopšte ne liče na crkve · · · · · ·