RK_09153-Edit-cover
KULTURA · fotografija

Tokijski fotograf po imenu RK istražuje najudaljenije krajeve Japana kako bi svojim foto-aparatom zabeležio neverovatne prizore koji se mogu videti u ovoj prelepoj zemlji.

On najviše voli da slika prepoznatljive pejzaže svoje domovine, ali ima običaj i da na takve fotografije uključi po neku ljudski figuru pa tako na jednoj njegovoj slici možemo videti devojku na skejtbordu koja se kreće ka impozantnoj planini na ostrvu Hokadio, dok je na drugoj prikazan pecaroš u svom brodiću ispod grana javora. RK ne zazire ni od urbanih sredina te je na svojim fotografijama uspeo da uhvati gradsku gužvu tokom kišnog radnog dana, nepregledni stambeni kompleks i radionicu jednog majstora.

Ovaj talentovani fotograf preferira da slika u vertikalnom formatu jer tako uspeva da napravi najveći kontrast između različitih elemenata koje želi da prikaže. U našoj galeriji je dostupan deo njegovog fotografskog portfolija, a za više slika u istom stilu, posetite njegov Instagram profil.

Susret tradicionalnog i modernog JapanaOtvori galeriju
historic-photo-awards-cover Najbolje fotografije istorijskih znamenitosti u 2018. panorama-cover Najbolje panoramske fotografije 2018. 1-68-cover Vojnici pre, za vreme i posle rata Best_Landscape_photographs_of_the_year_20184-cover Britanski pejzaž nikada nije izgledao lepše · · ·