ng
PULS GRADA · destinacija

Magični deo Finske je Laponija, okrug koji se nalazi u severnom delu države. Tiina Törmänen je fotografkinja koja je rođena i odrasla u ovoj magičnoj regiji i svetu svojim fotografijama pokazuje kako izgleda prava zimska čarolija.

Finska Laponija je poznata po svojim svetlucavim, snežnim pejzažima, osvetljenim zvezdanim nebom i obasjanim polarnom svetlošću.

Tiina Törmänen na svojim fotografijama neverovatno vešto hvata svaki deo prirode Laponije, a kada gledate fotografije čini vam se kao da su pred vama prizori iz bajke. Spektar boja je neverovatan, ljubičasta, plava, zelena, i sva svetlucava priroda, udobne kolibe prekrivene snegom, irvasi i ljudi, i svi žive u savršenom skladu i simbiozi. Tiina Törmänen se 2010. godine, posle 15 godina života van Laponije odlučila za povratak u rodno mesto jer je živeći u južnom delu države shvatila da je sever Finske ipak sav satkan od magije i oseća ga neraskidivim delom sebe. Koliko je prelepo i magično, prava zimska bajka, i sve to uhvaćeno objektivnom, proverite u našoj galeriji.

Foto: Tiina TörmänenOtvori galeriju
pogled Pogledi koji oduzimaju dah Nemački božićni vašari Nemačka: Čarolije božićnih vašara Zimski dvorci (foto: cntraveler.com) Najlepši zimski dvorci na svetu manTravel cover Dobrodošli u Mančester · · ·