Magija svetlosti
fotografija

Bruce Munro je međunarodno priznat britanski umetnik najpoznatiji po svojim velikim svetlosnim instalacijama.

Za njegov najnoviji projekat, koji je deo serije pod nazivom „Field of Light“, umetnik je izabrao velika prostranstva australijske divlje prirode gde bi mogao da postavi svoju instalaciju kao što slikar na praznom platnu planira i stvara sliku.

Kako bi na površini u blizini Ulurua u Australiji postavio svoje lampione, Munro je tražio onaj krajolik koji u pravoj meri komunicira sa takozvanim duhovnim središtem zemlje. Njegova instalacija sadrži više od 50.000 svetiljki i lampiona napravljenih od mat stakla, a raspoređeni su na površini koja je veličine 4 fudbalska igrališta.

Munroov rad je inspirisan njegovom od ranije poznatom idejom da napravi nešto što bi stvorilo osećaj zajedništva u ljudskom iskustvu. Za konkretno mesto odlučio se mnogo nakon što je prvi put 1992. posetio Crvenu pustinju u Uluruu. Tokom tog putovanja osetio je snažne veze sa energijom, toplinom i prirodnim svetlom ovog pustinjskog krajolika, pa je to pre svega duhovno iskustvo želeo da podeli sa ostatkom čovečanstva.

Magija osvetljenih prostora (Desert Botanical Garden, SAD)Otvori galeriju
Fotografije bez Photoshop-a Fotografije za koje mislite da su napravljene uz pomoć Photoshopa Biser istorije i drevne civilizacije uništen je slepim nasiljem Pre i posle ISIS-a ili kome je smetala Palmira Par se fotografiše Samo objektiv između njih Derek Ridgers Portreti londonske omladine iz 80-ih · ·