Poljski umetnici kritikuju društvo
KULTURA · art

Poljski ilustrator i slikar Igor Morski stvara slike koje bismo lako mogli okarakterisati kao nadrealne, ali tu ne bismo rekli sve o njima.

One su u isto vreme izuzetno nerazumljive po svojoj formi i prilično ekspresivne i jezgrovite po svojoj sadržini. Njihovo skriveno značenje objašnjava nam u kakvom to svetu živimo i šta je ono sa čim se svakodnevno suočavamo, uzimajući ga zdravo za gotovo, bez razmišljanja o tome – šta sve što nam se događa i znači i kuda nas to vodi.

Igor Morski je diplomirao s izuzetno visokim prosekom na fakultetu za arhitekturu i enterijer, a tokom 80-ih i 90-ih radio je na televiziji, da bi potom prešao u štampane medije i tamo se u potpunosti pronašao. Morski je 1995. otvorio svoj studio, a pažnju na svoj rad skrenuo je radeći i objavljujući u časopisu Wprost kada ga je publika primetila i njegov rad po prvi put okarakterisala kao nadrealistički.

On to objašnjava time da ljudi nisu znali za Photoshop niti za pojam foto-montaže pa je bilo lako postići efekat. Morski kaže da ma kako se to njegovoj publici činilo njega najviše fascinira realnost i u njoj pronalazi mnogo ideja za svoje neverovatne radove.

Igor Morski nadrealizmom opisuje svakodnevicuOtvori galeriju
Justin Reed - Pulp Fiction Fan Art: Filmovi u svim bojama Mađarski umetnici i holivudski filmovi Mađarski umetnici i posteri čuvenih SF filmskih klasika cover1 Izložba „C17H18F3NO“ u Domu omladine Beograda 4. rođendan Ulične galerije Ulična galerija slavi 4. rođendan · · · ·