stari
U VAZDUHU · urban flash

U ljudskoj prirodi je da pomaže drugima. Ako odavno niste pomogli nekom, sigurno ste zaboravili koliko je odličan osećaj posle toga. Mislimo sada i na jednostavne stvari, kao što je da ste nekom pridržali varta lifta.

Pomaganje drugima se često stavlja u vrh stvari koje ljude čini srećnima. Uvek možete da volontirate u nekoj organizaciji a možete i u sopstvenoj režiji da umesto mrženje i nervoze koja je sveprisutna u našem društvu širite pozitivnu energiju.
Možda će vas ponešto sa ove liste iznenaditi i smatraćete da je banalno i/ili glupo, ali to su sve sitnice koje mogu i vama i nekom drugom ulepšati dan.
1. Osećaćate se bolje i lepše čim upoznate međusobno dvoje ljudi za koje smatrate da mogu biti priajtelji.
2. Ponudite prijatelju pomoć pri useljenju u stan.
3. Donirajte toplu odeću.
4. Recite prijatelju da verujete u njega pre važnog intervuja koji ima.
5. Ako neko pokušava da skine kilograme, pohvalite mu figuru čim primetite napredak.

6. Ponudite se da prijateljima pričuvate dete da mogu da izađu iz kuće sami.
7. Udelite kompliment partneru/partnerki, naročito ako to niste učinili neko vreme.
8. Ponesite grickalice na posao i podelite ih sa kolegama.
9. Ustupajte svoje mesto u autobusu starijim i bolesnim.
10. Pomozite turistima da se snađu u gradu.

Sve ovo deluje možda i smešno i banalno. Ali, kada ste se vi našli u situaciji da ste izgubljeni u nepoznatom gradu ili ste pokušali da smršate, setite se se podrške koja vam je bila važna. Naravno, pored ovih stvari bitno je i da dajete krv redovno i da idete u kupovinu, pogotovo zimi umesto komšija koji ne mogu, ili da zaista volontirate negde gde vaše pristustvo od nekoliko sati nedeljno znači.

Činjenica je da ako pomognete i prijatelju tako što ćete ga saslušati kada niko drui ne želi, vi ste već učinili dobro delo. Ili ako pridržite vrata lifta nekom koga vidite da ulazi u zgradu, svakako je ovo humaniji korak od toga da se zatvorite u lift i nadate se da će krenuti pre nego što vam osoba priđe. Male stvari zaista mogu da ulepšaju dan. Podsetite se toga.

20 Stvari koje su sa 20 godina bile seksi a sa 30 postale tužne gr Ah, te granice među državama ft Fernando Torres ima dvojnika roditelji Ako više vremena provodimo sa roditeljima oni žive duže · ·