jacket-art-of-the-hobbit_cdfzbd
KULTURA · art

Džon Ronald Rejl Tolkin je otac moderne epske fantastike i jedan od najuticajnijih pisaca ovog žanra. Njegova dela prevedena su na skoro sve jezike sveta, a pored pisanja i bavljenja filologijom, svojim osnovnim zanimanjem, umeo je još nešto da radi odlično.

Dž. R. R. Tolkin bio je jedan od najposvećenijih pisaca svih vremena, koji je za svoje romane izmislio ne samo čitav svet, već i potpuno nove jezike. Pored popularnih romana, za njim su ostale i brojne nezavršene priče i sage, sa gomilom napomena. Međutim, ono što mnogi ne znaju, jeste da je on znao i sjajno da crta. Uz mnoge napomene, ostale su i prelepe ilustracije književnih dešavanja, a to se posebno vidi na primeru crteža iz knjige „Hobit“ koje možete videti u narednoj galeriji.

Prelepe ilustracije iz knjige „Hobit“ Otvori galeriju
page-cover-art 10 najbrutalnijih uvreda među umetnicima XVITAMIN NIKOLA MARKOVIC Izložba „In da House“ u galeriji X Vitamin Maj u KCBu, fabrizio bellomo, meccanicismo Tri izložbe u u galeriji Kulturnog centra Beograda Justice-Davor-Gromilovic Neispričane priče Davora Gromilovića u galeriji Doma omladine · · · ·