Torta Princeza se tradicionalno jede u Švedskoj
PULS GRADA · gastro

Jedna mama iz Amerike odlučila je da sprovede kulinarski eksperiment u svojoj porodici, tako što će kuvati po jedan recept iz svake zemlje na svetu. Njena kćerka je pre svog petog rođendana, probala 650 recepata iz najrazličitijih zemalja na svetu.

Kako nisu u mogućnosti da putuju sada sa malim detetom, Sasha Martin i njen muž odlučili su da svojoj kćerkici Avi pokažu svet preko tanjira. U okviru projekta, koji su nazvali „Global Table Adventure“, Sasha ne sprema potpuno egzotična jela, kao što su pohovane tarantule koje se ipak jedu u nekim krajevima sveta, već pokušava da pronađe nešto što će njena porodica smatrati da je ukusno. Ona će uskoro objaviti knjigu u kojoj se bavi tim iskustvom, pod nazivom Life from Scratch: A Memoir of Food, Family and Forgiveness.

Kako izgleda kada detetu pokušate da servirate jela iz dalekih zemalja pogledajte u našoj galeriji:

Ava je imala 7 meseci kad je probala Kabeli Palau, jelo koje se jede u AfganistanuOtvori galeriju
Foto: Senja Vild RIB’Z grill & booze: Eklektični spoj Crna ovca IMG_3478 EDIT City letnja preporuka #39: Sladoledžinica Crna ovca pasanger 1 City letnja preporuka #33: Passengers Bar mandarina City letnja preporuka #19: Mandarina Cake Shop