family-photoshoot-funny-retouch-lesa-hall-16-5a5c601690c2cover
U VAZDUHU · urban flash

Iako je u današnje vreme nikad lakše napraviti kvalitetne fotografije, ljudi i dalje angažuju profesionalne fotografe misleći da će njihove slike izgledati znatno bolje od takozvanih amaterskih.

Pre nego što se i vi upustite u isto, pogledajte kakvo iznenađenje je dočekalo jednu porodicu nakon što su posao fotografisanja prepustili jednom „profesionalcu“.

Amerikanka Pem Zering je želela da provede jedan dan sa porodicom u gradskom parku Sent Luisa i zajedničko vreme iskoristi za pravljenje fotografija koje će im zauvek ostati kao uspomena na ovaj srećni period u njihovom životu. U tu svhu je angažovala profesionalnu fotografkinju Lesu Hol koja joj je obećala svu svoju ekspertizu u slikanju i obradi fotografija.

Nakon što je platila 250 dolara za ovu uslugu, Pem je željno čekala da vidi kako će izgledati fotografije, međutim, one nikako nisu stizale na njenu adresu. Ipak posle čak 8 meseci post-produkcije, disk sa profesionalno obrađenim slikama je stigao u ruke porodice Zering.

Kada su pregledali fotografije, oni nisu znali da li da se smeju ili plaču. Osoba kojoj su poverili posao fotografisanja je iz nekog razloga odlučila da retušira njihova lica iako je očigledno da to ne ume da radi kvalitetno. Umesto da izgledaju savršeno u prelepom ambijentu lokalnog parka, članovi porodice su na slikama ispali kao jezivi likovi iz (lošeg) animiranog filma čije oči i usta izgledaju kao da ih je neko nacrtao u programu Paint.

Foto: Lesa HolOtvori galeriju

Pem takođe nije bila zadovoljna ni generalno tmurnim izgledom fotografija i pored činjenice da je dan bio izuzetno sunčan i vedar. Na pitanje da li je tražila svoj novac nazad, ona je odgovorila da su njoj i njenoj porodici ove profesionalne slike pružile sate zabave i samo zbog toga vrede 250 dolara.

Korisnici interneta se definitivno slažu s njom, a mnogi od njih su pronašli paralelu između ove majstorice Photoshopa i gospođe koja je pre nekoliko godina imala zadatak da restaurira ikonu Isusa Hrista u Španiji. Prilažemo vam uporedan prikaz njihovih remek dela pa prosudite sami!

coverzamenjeneuloge Zamenjene uloge: Muškarcima se neće svideti ove verzije starih reklama pagecover Urnebesni selfiji iz toaleta u stilu flamanskog slikarstva Prijatelji su naše najveće bogatstvo 15 činjenica o ljudskoj psihologiji koje možda niste znali pagecover1 10 slika koje pokazuju da vetar ima smisao za humor · ·