Kesh Angels
KULTURA · art · KULTURA · fotografija · U VAZDUHU · urban flash

Provokativna serija fotografija Hassana Hajjaja pod nazivom „Kesh Angels“ nije ravnodušnim ostavila modni svet, ali je takođe zanimljiva i sa kulturološkog aspekta.

Hassan Hajjaj je fotograf koji je rođen u Maroku, ali koji je najveći deo svog života proveo radeći u Londonu kao di džej, promoter, stilista i dizajner. Kada se u svoju rodnu zemlju vratio kao asistent na jednom modnom editorijalu, ostao je zgrožen činjenicom da se Maroko koristi samo kao podloga za promociju zapadnjačke mode i načina života. Odlučivši da Maroko učini centralnim delom svojih radova, Hajjaj je bajkersku kulturu spojio sa poznatim brendovima, dizajnirajući odeću sa tradicionalnim printovima od falsifikovanih markiranih tkanina. Fotografije koje je napravio sa modelima u ovoj odeći takođe je uokvirio karakterističnim lego kockama sa arapskim slovima, konzervama Fante i različitim drugim ambalažama. Hajjajova izložba, koja osim ovih fotografija sadrži i video radove na kojima žene voze motore kroz Medinu, otvorena je trenutno u galeriji Taymour Grahne u Njujorku.

Kesh AngelsOtvori galeriju
13 najboljih tattoo majstora na svetu 13 najboljih tattoo majstora na svetu Miloš Tomić Predavanje Miloša Tomića u Novoj iskri Nove slike Egipta Nove slike Egipta Vincent van Gogh Animirani film o Vincentu van Goghu