page_cover
KULTURA · fotografija

Verovatno ste primetili da su Sloveni postali pravi hit na internetu u poslednje vreme. Facebook je pun stranica koje slave modernu kulturu ove grupe naroda (posebno čučanje u Adidas trenerkama), a pop zvezde iz Istočne Evrope ne propuštaju priliku da u svoje pesme i spotove ubace reference na svoje poreklo (kao na primer Donatan & Cleo na Evroviziji 2014.). Poljska fotografkinja Marcin Nagraba, čije vam slike predstavljamo, je otišla mnogo dalje. Naime, ona je inspiraciju za svoje portrete pronašla u drevnim običajima starih Slovena, iz vremena kada oni još nisu prihvatili hrišćanstvo.

Iako se malo zna o paganskim ritualima Slovena pre 7. veka nove ere, Marcin Nagraba i njena koleginica u ovom projektu, kostimografkinja Agnieszka Osipa, su se potrudile da dostupne informacije iskoriste na najbolji način i da portreti, čak iako ponekad preterani, budu u duhu mitoloških verovanja ovog starog naroda. Pogledajte u našoj galeriji kako oni izgledaju.

Portreti inspirisani kulturom starih SlovenaOtvori galeriju
Oblast Khumbu u severoistočnom Nepalu Magične planine na fotografijama Džeka Brauera pagecovernokti Umetničke fotografije noktiju na nogama pagepinupcover Neverovatne slike pin-up devojaka pod vodom pageportreti Fascinantni portreti od voća i povrća · · ·