BeFunky Collage
U VAZDUHU · urban flash

Živi se brzo, raspored aktivnosti u toku dana je gust, te su trenuci sa prijateljima prava retkost. Svakome prija vreme provedeno u druženju, igranju Plejstejšna ili gledanju utakmica, a u tome prednjače muškarci. Da li zbog toga što retko obavljaju kućne poslove, ili imaju drugačije prioritete, tek čini se da oni imaju bogatiji društveni život od svojih devojaka. Obe strane treba da izdvoje vreme za sebe i svoje potrebe, međutim, kada treba podvući crtu?

Svaki par koji neguje otvoren odnos doživljava krize i razmirice. Međutim, važno je učiti se strpljenju i pravljenju kompromisa, te znati da je i za ljubav i za mržnju potrebno dvoje. Postoje situacije preko kojih se može preći, i one druge kada je vreme da svako krene svojim putem. Jedan od češćih uzroka razlaza jeste prestanak bliskosti, usled pritiska na poslu, ili rasute pažnje. Žene su po pravilu privrženije vezi i teže da je očuvaju kada god je to moguće. Stoga, drage dame, pažljivo čitajte redove koji slede, jer ćemo vam otkriti savete kako da se izborite za više zajedničkih trenutaka sa vašim dragim.

1. Recite mu kako se osećate

Kako kola krenu nizbrdo, poslednje što treba da radite jeste da se pitate zašto se to baš vama dešava. Tako samo ulazite u vrtlog negativnih misli, što vas vodi do okrivljavanja momka za neuspeh veze. Umesto toga, sedite i porazgovarajte o svemu što vas muči, te mu skrenite pažnju da vam se čini da više vremena provodi sa prijateljima ili na poslu, nego sa vama. Nakon toga, poslušajte i njegovu stranu priče, kako biste pronašli rešenje koje oboma odgovara.

2. Zamenite mesta

Svađa i povišen ton nikada nisu dobro rešenje za rešavanje problema u vezi. Naprotiv, to će samo pogoršati situaciju. Zato, sačekajte svojih pet minuta, kada ćete na njegov predlog da negde izađete, odgovoriti da ne možete, jer idete da se vidite sa drugaricama. Tako će najbolje razumeti kako se osećate svaki put kada prijatelje stavi ispred vas.

3. Idite na kartu empatije

Muškarcima nedostaje empatija, i teško mogu da prepoznaju potrebe svojih partnerki. Zato ne čudi što često ne umeju da sagledaju svoje ponašanje, te shvate da previše vremena posvećuju drugim stvarima. Stoga, drage dame, ključ u svoje ruke i stavite mu do znanja da zaslužujete više pažnje i ljubavi.

4. Sagledajte vezu iz drugog ugla

Ako nakon silnih pokušaja, situacija i dalje deluje beznadežno, razmislite da li vaša veza treba da opstane. Budite iskrene prema sebi, razmislite koje su vaše potrebe, zatim kako biste voleli da se osećate u vezi, i najzad, šta očekujete od partnera. Kada odgovorite sebi na ova pitanja, znaćete da li se i dalje vredi boriti.

cover www.stocksy.com Iznenađujuće činjenice o snegu koje niste znali bed-1822497_1280 Zašto je seks bolji u hotelu? photo-1481467804160-3cdf91aa1ac4 Impostor sindrom: Šta kada nas savlada strah od uspeha? collage 5 lekcija Martina Lutera Kinga za rešavanje problema · · · · ·